u-lypni-rosiiany-ponad-350-raziv-zastosovuvaly-khimichnu-zbroiu-proty-zsu

У липні росіяни понад 350 разів застосовували хімічну зброю проти ЗСУ

 • 23007 переглядiв

Сили оборони України зафіксували 358 випадків застосування росіянами боєприпасів з небезпечними хімічними сполуками у липні. Загалом з 15 лютого по 24 липня зафіксовано 3570 таких випадків.

У липні Сили оборони зафіксували понад 350 випадків застосування росіяни боєприпасів з вмістом небезпечних хімічних сполук. Про це заявили у Командуванні Сил підтримки ЗСУ, передає УНН.

Деталі 

У відомстві наголошують, що росія продовжує свою агресію та грубо порушує правила ведення війни, ігнорує норми та зобов'язання щодо Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення активно використовує спеціальні боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами.

Окупанти збільшують використання небезпечних хімречовин для атак на українських військових: що відомо24.06.24, 19:14

Йдеться, зокрема, про застосування противником ручних газових гранат типу К-51 та РГ-ВО, які є засобами боротьби із заворушеннями та заборонені для використання як засіб ведення війни. 

Лише протягом липня зафіксовано та задокументовано 358 випадків застосування ворогом боєприпасів з вмістом небезпечних хімічних сполук. Загалом за період з 15 лютого 2023 року по 24 липня поточного року було зафіксовано 3570 випадків застосування противником боєприпасів, які містять небезпечні хімічні речовини

- заявили в Командуванні Сил підтримки ЗСУ.

Нагадаємо

Навесні цього року США звинуватили росію у використанні хімічної зброї хлоропікрину проти українських військ.

Популярні

Новини по темі

Відключення світла 10 серпня не плануються - Укренерго

 • 19343 переглядiв