u-londoni-prezentuvaly-knyhu-around-the-war-in-twenty-stories-pro-viinu-v-ukraini

У Лондоні презентували книгу "Around the war in twenty stories" про війну в Україні

 • 29702 переглядiв

У Лондоні презентували нову книгу британсько-української письменниці Анни Шевченко, що містить 20 реальних історій про звичайних українців під час війни.

У Лондоні відбулась презентація літературного твору британсько-української авторки Анни Шевченко, присвяченого подіям в Україні під час війни. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, передає УНН.

Деталі

У Лондоні під час Вечора подяки волонтерам відбулась презентація нової книги британсько-української письменниці Анни Шевченко "Навколо війни через 20 історій" ("Around the war in twenty stories").

У книзі представлено 20 розповідей про звичайних жителів України. Зокрема про вчительку, яка проводить уроки у бомбосховищі; про бібліотекарів, що ховали українські книги під час окупації Херсону; про чемпіонку кінного спорту, яка згубила коня у Бучі та про малу дівчинку Мілану, що ділиться останньою цукеркою, яку вона везе із розбомбленого міста.

Усі історії, описані в книзі, реальні, книга друкувалася під час обстрілів за 40 кілометрів від фронту, і вся команда – від автора до перевізників книги у Лондон працювала над книгою безкоштовно. Усі гроші від продажу мали піти людям, про яких йдеться у книзі, але всі вони відмовилися і натомість вирішили пожертвувати вибраним благодійним організаціям: на фінансування протимінного обладнання для фермерів, придбання ліків для дитячої лікарні у Львові, доставку тактичних засобів медицини на передову та на підтримку дитячої бібліотеки в Херсоні та притулку для собак у Харкові 

– заявила Анна Шевченко.

Додамо

У планах авторки – активна промоція книги на кількох книжкових фестивалях, а також презентація твору в Європейському Парламенті в Брюсселі за участю Місії України в ЄС.

Жінки війни: вийшла книга про незламних українок08.02.23, 09:17 • [views_855165]

Популярні

Новини по темі

ВООЗ доставила допомогу лікарні Аль-Шифа в Газі

 • 32086 переглядiв

Рівненські сапери знешкодили 7 фугасних авіаційних бомб

 • 28230 переглядiв

Зайнялася пожежа на нафтобазі в російському місті орел

 • 33047 переглядiв