u-kyievi-vykryly-hrupu-posadovtsiv-yaki-namahalys-nezakonno-prodaty-dilianku-u-stolychnomu-parku-holosiivskyi

У Києві викрили групу посадовців, які намагались незаконно продати ділянку у столичному парку "Голосіївський"

 • 19131 переглядiв

Правоохоронці викрили групу посадовців, які незаконно заволоділи 8 га землі в нацпарку 'Голосіївський'. Збиток державі склав понад 105 млн грн. П'ятьом підозрюваним загрожує до 12 років ув'язнення.

Правоохоронці викрили групу зловмисників, з-поміж чинних і колишніх посадовців державного земельного кадастру в Київській області, яка незаконно заволоділа земельною ділянкою на території національного природного парку "Голосіївський". Про це пише УНН з посиланням на Нацполіцію.

Деталі

Злочинну схему ліквідували співробітники кримінальної поліції спільно із Головним слідчим управлінням Національної поліції, за сприяння Департаменту з контролю за використанням та охороною земель Держгеокадастру України

- пояснюють правоохоронці. 

Встановлено, що група осіб, які обіймали керівні посади в держпідприємстві, використовуючи службове становище, здійснили підробку державного акта на право власності на земельну ділянку площею 8 га.

У подальшому шахраї зареєстрували вказаний акт у Національній кадастровій системі України та в системі реєстрації речових прав на нерухоме майно. Після незаконного заволодіння землею зловмисники намагались її продати. 

У січні поточного року члени злочинної групи намагалися легалізувати свої дії та здійснити незаконний продаж земельної ділянки, розмістивши оголошення про її продаж у мережі інтернет, проте завдяки злагодженій роботі правоохоронців протиправні дії були 

 - додали у Нацполіції.

У Києві невідомий викрав генератор з магазину і намагався втекти від патрульних29.07.24, 16:48

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили оригінали документів. Збиток, завданий державі фігурантами, становить понад ₴105 мільйонів.

Слідчі Нацполіції зібрали достатньо доказів та повідомили про підозру п’ятьом членам організованої злочинної групи за ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою).

Правопорушникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці додають, що незаконну реєстрацію права власності на земельну ділянку скасували у передбаченому законом порядку, а земельну ділянку повернули до природно-заповідного фонду України.

Нагадаємо

До суду передано справу колишнього директора управління капбудівництва Київводоканалу за службову недбалість. Він підписав акти з завищеною вартістю робіт, що призвело до збитків бюджету на 3,3 млн грн.

Володимир Омельченко

Політика

Популярні

Новини по темі

Манчестер Юнайтед, очевидно, планує стадіон на 100 000 глядачів

 • 15624 переглядiв