ukenru
u-kremli-zaiavyly-shcho-rosiia-ta-kytai-maizhe-vidmovylas-vid-dolara-v-torhivli

У кремлі заявили, що росія та Китай майже відмовилась від долара в торгівлі

 • 22417 переглядiв

росія і Китай майже повністю відмовилися від долара США у своїх взаємних розрахунках, і понад 90% транзакцій між двома країнами тепер здійснюються в їхніх національних валютах.

Китай та росія майже повністю відмовились від долара, і понад 90% взаємних розрахунків проводять у національних валютах. Про це заявив міністр закордонних рф сергій лавров, пишуть російські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Відбулася практично повна дедоларизація двосторонніх економічних зв'язків. Сьогодні понад 90% взаємних розрахунків (між КНР та рф - ред.)переведено в національні валюти

- заявив лавров засіданні Ради глав суб'єктів рф при МЗС.

Зокрема, він відзначив нарощування взаємодії обох країн у сфері енергетики, а також зростання постачання вітчизняної сільгосппродукції на китайський ринок.

Блінкен попередив Пекін щодо росії: "Китай не може стояти однією ногою в обох черевиках"19.04.24, 16:00 • [views_0]

Крім того, Лавров вказав на спільні інвестиційно-промислові проєкти рф та КНР. За його словами, вигода від такої кооперації відчувається по обидва боки російсько-китайського кордону.

Нагадаємо

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Китай є основним постачальником сировини і компонентів для військово-промислового комплексу росії.