u-kosovo-nevidomi-napali-na-politseyskikh-premyer-zayaviv-pro-30-ozbroyenikh-do-zubiv-teroristiv

У Косово невідомі напали на поліцейських, прем’єр заявив про 30 озброєних до зубів терористів

 • 110486 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. У ніч на 24 вересня на півночі Косова невідомі напали та вбили поліцейського. Прем’єр Косово Альбін Курті заявив, що правоохоронці взяли в оточення щонайменше 30 добре озброєних людей. Про це повідомляє служба «Радіо Свобода», передає УНН.

Деталі

Вранці 24 вересня поліція Косова повідомила, що внаслідок нападу загинув їхній співробітник, а ще двоє дістали поранень. Згодом поранення зазнав ще один поліцейський.

Поліція також заявила про ліквідацію трьох нападників у селі Банська в муніципалітеті Звечан.

Прем’єр-міністр Косова Альбін Курті зазначив, що в оточенні косовських силовиків перебувають «щонайменше 30 озброєних до зубів людей, професіоналів». Він закликав їх здатися і назвав напад терористичним.

Водночас місія НАТО в Косові (KFOR) заявила, що «уважно стежить» за ситуацією, а їхні війська присутні в цьому районі та готові відреагувати у разі потреби.

Доповнення 

Голова Європейського комітету з розвитку НАТО Ґюнтер Фелінґер відреагував на ситуацію та закликав НАТО діяти рішуче. 

"Я закликаю ⁦NATO підготувати військове втручання проти Сербії зараз, щоб зупинити ескалацію війни - ми повинні діяти рішуче, щоб захистити мир на Балканах, негайно погрожуючи бомбами Белграду!", - написав Ґюнтер Фелінґер.

I call ⁦@NATO⁩ to prepare military intervention against Serbia now to stop the #Bansjka war from escalating- we must act decisively to defend peace in Balkans by threatening bombs on Belgrade immediately! ⁦@SecDef⁩ ⁦@USNavyhttps://t.co/sjqhid23eD

— Gunther Fehlinger (@GunterFehlinger) September 24, 2023

Контекст 

Відзначимо, що влада Косова звинуватила Сербію у збройному нападі на косовських поліцейських. Прем'єр Косово Альбін Курті сказав, що напад був організованим і політичну, фінансову та логістичну підтримку нападникам надає Сербія. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Косово вперше показав нові Bayraktar від Туреччини

Довідково

Україна офіційно не визнає Косова – країни, яка проголосила незалежність у 2008 році й чиє право зробити цей крок підтвердив Міжнародний суд ООН. Відтоді близько ста країн світу визнали Косово, решта ж вважають його частиною Сербії, де країна офіційно вважається краєм Косово і Метохія.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ще три дні літа у вересні: синоптики обіцяють до 30° тепла

     • 289916 переглядiв

    Спрацювала ППО: у курській області знову гучно

     • 34952 переглядiв