ukenru
u-kiyevi-v-den-narodzhennya-politvyaznya-oleksandra-kolchenka-vidbudetsya-aktsiya-marne-ochikuvannya

У Києві в день народження політв'язня Олександра Кольченка відбудеться акція "Марне очікування"

 • 10666 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. У київському аеропорту Жуляни 26 листопада відбудеться міжнародна акція "Марне очікування" до дня народження ув'язненого в Росії активіста Олександра Кольченка. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Крим.Реалії".

"Учасники події чекатимуть на Сашу з іменною табличкою в зоні прильоту аеропорту. Але він не прилетить. Не через скасування рейсу або погані погодні умови, а тому, що вже більше трьох років сидить за кремлівськими гратами. Там Тундра (прізвисько Олександра Кольченка в середовищі активістів – ред.) зустріне свої двадцять вісім років. Там перебуває ще близько 60 громадян України, які переслідуються за політичними мотивами. Їх ми також будемо чекати. Стільки скільки потрібно", – сказано в анонсі заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцова етапували в "червону" колонію Заполяр'я - правозахисниця

У тексті уточнюється, що активісти вийдуть з табличками, на яких напишуть імена українських політв'язнів. Подібні акції заплановані в міжнародних аеропортах Одеси, Львова, Праги і Варшави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клих був у комі ще на початку вересня - адвокат

Нагадаємо, представництво США при ОБСЄ закликало звільнити українських політв'язнів, зокрема українського журналіста Романа Сущенка та звинувачених в тероризмі Миколу Карпюка та Станіслава Клиха.

Українські Національні Новини

Суспільство