ukenru
u-kiyevi-pokazhut-korotkometrazhki-pro-doslidzhennya-v-antarktitsi

У Києві покажуть короткометражки про дослідження в Антарктиці

 • 12032 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. У вівторок, 14 листопада, МОН спільно з Посольством Франції в Україні та Французьким культурним центром влаштовують вечір короткометражного кіно про Антарктику, передає УНН із посиланням на прес-службу МОН.

Як повідомили у прес-службі, глядачам покажуть три науково-популярних фільми, присвячених дослідженням крижаного континенту Україною та Францією.

Після перегляду присутні зможуть поспілкуватися з вченими-учасниками антарктичних експедиції з обох країн, авторами фільмів, а також долучитися до дискусії «Розширюючи франко-українські наукові горизонти в Антарктиці».

Початок: о 19.00

Місце проведення: Медіатека Французького інституту в Україні (м. Київ, вул. Гончара, 84).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український мультик відібрали на конкурс короткометражок у Варшаві

Участь у заході, зокрема, візьмуть Дмитро Чеберкус, представник Уряду України при Секретаріаті Договору про Антарктику, Ів Френо, директор французького полярного інституту Поль-Еміль Віктор, Іван Парнікоза, український біолог, учасник антарктичних експедицій.

Нагадуємо, що 1 квітня 2017 року до Антарктиди вирушила 22-га Українська антарктична експедиція, а наприкінці квітня в МОН пройшла урочиста зустріч 21-ї експедиції – її учасники вивчали озонову діру, міграцію пінгвінів, вплив тривалого перебування в погодних умовах Антарктики на організм людини тощо.

Українські Національні Новини

Київ