u-kazakhstani-vidmovilisya-vid-vivchennya-rosiyskoyi-movi-u-pershomu-klasi

У Казахстані відмовилися від вивчення російської мови у першому класі

 • 195661 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Влада Казахстану відмовилася від вивчення одразу трьох мов для першокласників з нового навчального року. Про це повідомив міністр освіти Асхат Аймагамбетов, передає УНН.

Деталі

За його словами, з першого класу діти вивчатимуть лише казахську, оскільки для вивчення російської й англійської їм спочатку потрібно навчитися читати і писати рідною мовою.

Аймагамбетов наголосив, що першокласникам важко вивчати три мови одразу.

"З другого класу почнеться вивчення російської мови як окремої дисципліни, а з третього класу для всіх шкіл вивчатиметься англійська мова", – сказав він.

При цьому в програмі школярів перших і других класів, які навчаються російською мовою, залишаться два предмети – російська та казахська, а англійську мову діти почнуть вивчати також у третьому класі, повідомили росЗМІ в Міносвіти Казахстану.

Доповнення

Школярі в Казахстані раніше починали з першого класу вивчати три мови: російську, казахську й англійську. Вивчення англійської з першого класу з’явилося у 2012 році. У серпні влада Казахстану заперечила інформацію про те, що протягом 6–7 років має намір скасувати класи із російською мовою навчання.

Нагадаємо 

У зв’язку з повномасштабною війною міністерство науки і освіти України оновило зміст навчальних програм загальної середньої освіти з "Історії України", "Всесвітньої історії", "Основ здоров'я", "Основ правознавства", "Географії".

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Франція засудила ув'язнення лідера опозиції М'янми Су Чжі

     • 90622 переглядiв