u-finliandii-khochut-zalyshyty-zakrytymy-vsi-punkty-propusku-na-kordoni-z-rf

У Фінляндії хочуть залишити закритими всі пункти пропуску на кордоні з рф

 • 27219 переглядiв

Міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен заявила, що Фінляндія може залишити кордон з росією закритим, посилаючись на відсутність змін у діях росії та міркування національної безпеки.

Остаточне рішення щодо закриття КПП на кордоні з рф уряд ухвалить за декілька днів, проте наразі у Фінляндії не бачать причин для зміни ситуації на кордоні.  Про це заявила  міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен в MTV, передає УНН.

Деталі 

"Я не можу розкривати розвіддані, але, схоже, зміни в діях Росії не відбулися", - сказала вона. Відповідаючи на запитання, чи залишиться кордон закритим, Рантанен наголосила: "Так і має бути".

Фінляндія посилює спостереження за кордоном: наразі ситуація стабільна18.12.23, 09:49

За її словами, остаточне рішення буде ухвалено у четвер, 11 січня.

Доповнення 

Причиною повторного закриття стала значна кількість шукачів притулку на кордоні одразу після відкриття пункту пропуску. У Гельсінкі пояснили велику кількість біженців без необхідних документів рішенням про повне закриття кордону наприкінці листопада.

Нагадаємо

З 15 січня у Фінляндії повністю закрили кордон з росією.  Міністр внутрішніх справ Марі Рантанен пояснила, що ситуація на східному кордоні становить загрозу національній безпеці.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі