u-derzhdepi-ssha-vyslovylysia-shchodo-podalshoho-rozvytku-vidnosyn-rf-iz-kytaiem

У Держдепі США висловилися щодо подальшого розвитку відносин рф із Китаєм

 • 11607 переглядiв

США не можуть передбачити розвиток російсько-китайських відносин, а також роль Китаю як головного стратегічного партнера росії, включаючи потенційну підтримку російської оборонної промисловості.

 Речник Держдепу Метью Міллер на брифінгу 16 липня заявив,  що сполучені Штати не можуть передбачити розвиток відносин між Китаєм і росією, повідомляє УНН.

Ми спостерігаємо подальший розвиток відносин між Китаєм і росією, і це стосується не тільки відродження оборонно-промислової бази. Це також пов'язано з тим, що Китай є великим стратегічним партнером росії. Ви бачили тісні зв'язки між президентом путіним і президентом Сі, візити між ними. Тому я не можу передбачити, до чого це призведе

- заявив Міллер.

За його словами,  американська сторона у діалозі з Пекіном казала, що Сполучені Штати сподіваються, що Китай зможе зіграти продуктивну роль у припиненні конфлікту, але "це має бути роль, яка визнає, хто є агресором, а хто – жертвою". І йшлося не тільки про "досягнення миру заради миру", а й про досягнення миру, який був би справедливим і міцним для України.

"Але в кінцевому підсумку я не можу сказати вам, що вони збираються робити", - наголосив Міллер.

Доповнення

Країни-члени НАТО закликали Китай, як постійного члена Ради Безпеки ООН, до припинення будь-якої матеріальної та політичної підтримки рф.

Президент України Володимир Зеленський заявив, в України немає стовідсоткових доказів того, що зброя із Китаю потрапляє до рф.  Також Китай міг би зіграти колосальну роль у завершенні війни, зокрема, допомогти тиснути у цьому питанні на російського диктатора володимира путіна.

Популярні

Новини по темі