u-derzhdepi-ssha-vyslovylysia-shchodo-mozhlyvoho-druhoho-samitu-myru-iz-zaproshenniam-rf

У Держдепі США висловилися щодо можливого другого Саміту миру із запрошенням рф

 • 29602 переглядiв

У Державному департаменті США прокоментували заяву Президента України Володимира Зеленського про потенціал другого Саміту миру, і що цього разу може бути запрошено росію.

У Державному департаменті США прокоментували заяву Президента України Володимира Зеленського про потенціал другого Саміту миру, і що цього разу може бути запрошено росію. Речник Держдепу Метью Міллер на брифінгу 15 липня заявив, що "якщо вони оберуть цей шлях", США підтримають, пише УНН.

Деталі

"Це є чимось, що ми з ними обговорювали", - зазначив Міллер у відповідь, чи було це чимось, до чого США "заоохочували", адже Зеленський зробив цю заяву після повернення зі Штатів до України.

"Але, як ми вже говорили раніше, будь-які рішення, пов'язані з дипломатичними переговорами, - це рішення, які має ухвалювати Україна, а не США чи якась інша країна, яка не є стороною конфлікту. Україна тут жертва. Саме Україна була свідком вторгнення до їхньої країни, бачила, як вбивали її цивільне населення, бачила, як значні частини її країни були окуповані, і тому Україна має вирішувати, коли, як і в якій формі проводити дипломатичні переговори", - наголосив речник Держдепу.

"Як їхній партнер, як той, хто їх підтримує, ми підтримаємо їх, якщо вони оберуть цей шлях. Ми завжди це ясно давали зрозуміти. І я зауважу – і це стосується того, як кремль відповів, принаймні спочатку, на ті заяви з боку України – ми завжди підтримували дипломатію, коли Україна готова, але ніколи не було ясно, що кремль готовий до справді дипломатії. Це було ясно на початку цієї війни, коли ми займалися дипломатією, а кремль відключив дипломатію та вторгся, і це залишається – здається, залишається вірним і сьогодні. Але ми продовжимо підтримувати Україну, і якщо і коли вони вважатимуть, що подальші дипломатичні кроки з росією є доречними, ми підтримаємо їх у цьому рішенні", - наголосив Міллер.

Зеленський вважає, що представники росії повинні бути на другому Саміті миру15.07.24, 15:23

Популярні

Новини по темі

У Києві погіршилась якість повітря: названо причину

 • 18606 переглядiв

Чехія готова приєднатися до програми Ukraine Facility

 • 24683 переглядiв

Армія рф вдарила ракетою Х-59 по Чернігівщині - Генштаб

 • 26970 переглядiв