u-chornomu-mori-bilshe-prikordonnikh-suden-rf-nizh-boyovikh-korabliv

У Чорному морі більше прикордонних суден рф, ніж бойових кораблів

 • 155481 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. В акваторії Чорного моря понад місяць спостерігається перевага російських прикордонних кораблів, ніж представників військово-морського флоту чорноморського флоту рф. Про це заявив речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук в ефірі Радіо Свобода, передає УНН.

Плетенчук зазначив, що прикордонні судна зазвичай дислокуються навколо Керченської протоки.

Цитата

«По факту бачимо, що понад місяць прикордонників в морі більше, ніж представників військово-морського флоту Чорноморського флоту РФ. Якщо тих зазвичай більше 10 одиниць навколо Керченської протоки, навколо так званого Керченського мосту, то бойових кораблів ми бачили більше лише один раз. Під час наших навчань «Сі Бриз». В останній день вони вивели 15 бойових одиниць в море і швиденько їх завели назад», – повідомив Плетенчук.

Також він зазначив, що російські кораблі намагаються триматися східної та північно-східної частини Чорного моря, тобто ближче до своїх офіційно визнаних берегів та Керченської протоки.

«Слід зазначити, що вони не так часто стали виходити в море. Зараз їх немає в південно-західній частині Чорного моря. Наприклад, зараз три одиниці в морі. Якщо ви пам'ятаєте, їх раніше було набагато більше. Носіїв взагалі немає. Чи це стало результатом постійної роботи? Найімовірніше, так. Ми не можемо напевно це стверджувати, бо сказати, що в голові у російських тактиків, ми не можемо», – розповів Плетенчук.

Доповнення

росія "не довіряє" пунктам базування у тимчасово окупованому Криму, тому перекинула свої великі десантні кораблі у суто російські пункти.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримала новий транш допомоги від ЄС у 1,5 млрд євро

     • 336510 переглядiв

    ВАКС починає розгляд по суті справи одеського "Краяну"

     • 147254 переглядiв

    На Дніпропетровщині винищувачем ліквідовано ворожий дрон

     • 148065 переглядiв

    Оскарження рішення ВЛК - у МОЗ пояснили процедуру

     • 261217 переглядiв