ukenru
u-chekhiyi-pravlyacha-pravotsentristska-partiya-peremogla-na-viborakh-v-yevroparlament

У Чехії правляча правоцентристська партія перемогла на виборах в Європарламент

 • 8967 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Правоцентристський політичний рух АНО ("Акція незадоволених громадян"), очолюваний прем'єр-міністром Чехії Андрієм Бабішем, досяг в республіці найбільшого успіху на виборах в Європарламент (ЄП). Про це повідомляє УНН з посиланням на Чеське статистичне управління.

Виборці надали також значну підтримку представникам знаходяться в опозиції до уряду Громадянської демократичної партії (ГДП) і Піратської партії. Це політичні сили правого спрямування. Нищівної поразки на виборах зазнали ліві сили.

Представники АНО займуть шість з 21 належить Чехії крісел в Європарламенті, в якому представлені 750 депутатів від 28 держав - членів організації. ГДП отримала чотири депутатських мандата, "пірати" - три. Сім крісел розділили між собою ще три дрібніші представлені в національному парламенті праві опозиційні партії.

Представництво чеських лівих сил в ЄП обмежилося одним депутатом. Його вдалося зберегти Комуністичній партії Чехії і Моравії, якій раніше належали три мандати. Чеській соціал-демократичній партії, що входить в уряд республіки, виборці відмовили в підтримці. Їй не дісталося жодного депутатського крісла. Соціал-демократи в складі чинного ЕП мали чотири крісла.

Явка виборців склала 28,72%. Цей показник майже в два рази вище, ніж на минулих п'ять років тому виборах в ЕП, коли він був 18,2%.

Нагадаємо, перше місце на виборах до Європейського парламенту, які пройшли в останні три дні в усіх 28 країнах ЄС, займає блок християнських демократів, який разом з альянсом соціалістів і демократів, а також соціал-демократами зможе зберегти більшість у новому скликанні.

Українські Національні Новини

Новини Світу