u-bilomu-domi-vidpovili-na-golosi-u-ssha-schodo-skorochennya-pidtrimki-ukrayini

У Білому домі відповіли на "голоси" у США щодо скорочення підтримки України

 • 603529 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Сполучені Штати можуть піклуватися про американців вдома, і водночас відстоювати цінності, якими США дорожать, в усьому світі, включаючи цінність свободи і свободу народу України. Так відповів радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван під час брифінгу тим в Америці, хто пропонує скоротити підтримку України, передає УНН.

Цитата

"Ви знаєте, я чув деякі голоси, які казали, наприклад, що ми не повинні підтримувати Україну, тому що ми повинні бути зосереджені на тому, що вдома. І моя відповідь на це така ж, яку президенти-демократи та республіканці давали протягом десятиліть: ми Сполучені Штати Америки. Ми можемо і повинні робити і те, і інше", - сказав Салліван.

"Ми можемо піклуватися про наших людей вдома та робити далекосяжні інвестиції в тутешній середній клас, щоб отримати добре оплачувану роботу протягом багатьох років і десятиліть, а також відстоювати цінності, якими ми дорожимо в усьому світі, включаючи цінність свободи і свободу народу України", - наголосив радник Байдена.

Деталі

Він підкреслив, що США "здатні і на те, і на інше". "І це не абстрактна пропозиція. Це останній рік, як почалася війна", - зауважив Салліван.

"За цей час ми не лише мобілізували міжнародну коаліцію, щоб протистояти російській агресії та захистити Україну як суверенну та незалежну країну, ми також зробили історичні інвестиції в чисту енергетику, інфраструктуру, технології, у Сполучені Штати - інвестуючи в цю країну таким чином, що зробить середній клас сильнішим, активнішим і більшим, ніж він був, коли президент Байден вступив на посаду", - пояснив він.

"Отже, з моєї точки зору, Сполучені Штати мають значні зобов’язання в усьому світі, зобов’язання, які безпосередньо стосуються нашої національної безпеки та добробуту тих, хто працює тут, у цій країні. Ми виконаємо ці зобов’язання. Ми зробимо це, в той же час здійснивши найбільш значний набір інвестицій за більш ніж одне покоління в працюючих людей, людей середнього класу в Сполучених Штатах. І тому, я думаю, результати говорять самі за себе", - підсумував Салліван.

Доповнення

Минулого тижня група з 19 республіканців оприлюднила офіційного листа Байдену, у якому закликала американський уряд припинити військову допомогу Україні. Вони аргументували свою позицію тим, що уряду слід зосередитися на внутрішніх проблемах США.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС надав Україні ще 1,5 млрд євро макрофіну

     • 733221 переглядiв

    Рувін розповів, якими ракетами росіяни обстрілюють Україну

     • 3145541 переглядiв

    У Житомирській ОВА повідомили про слідчі дії НАБУ

     • 336952 переглядiв