Вартість якісної моркви в Україні зросла на 12% за тиждень і становить 18-25 грн/кг. Ціни на коренеплід зросли через активні закупівлі оптовиками, які закладають моркву на зберігання, так і населенням, яке формує запаси на зиму. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, передає УНН.
Деталі
Сьогодні фермери в основних регіонах виробництва відвантажують якісну моркву по 18-25 грн/кг ($0,16-0,22/кг), що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Однак при цьому галузеві експерти наголошують, що тенденція зростання цін відзначається виключно у сегменті моркви високої якості, яку закуповують для закладення у сховища.
За даними аналітиків, наразі ціни на якісну моркву в Україні вже в середньому в 3,3 рази вищі, ніж за аналогічний період минулого року.
При цьому деякі виробники планують і надалі підвищувати ціни на моркву за умови збереження сучасних темпів збуту.
Доповнення
Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заявляв, що немає підстав для того, щоб ціна на картоплю зросла до 50 гривень.