tsina-na-rosiysku-naftu-maye-buti-na-rivni-30-40-dolariv-za-barel-zelenskiy

Ціна на російську нафту має бути на рівні 30-40 доларів за барель – Зеленський

 • 962475 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Україна наполягає на обмеженні цін на російську нафту на рівні 30-40 доларів за барель, щоб рф не використовувала нафтові мільярди у війні проти України. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

«Хотілось б, щоб ці санкції щодо прайскепів - обмеження ціни на нафту, не тільки не можна було обійти, а щоб вони спрацювали не політично, а реально. Щоб росія потім не використала ці мільярди, а питання десятків мільярдів прибутку рф на нафті…Обмеження яке сьогодні розглядається біля 65 дол, я вважаю, що воно штучне. Росія заробить саме ті десятки мільярдів надприбутку...Ми б хотіли, щоб санкції були дуже результативними й обмеження були на рівні 30-40 дол, щоб росія їх відчула», - сказав Зеленський.

Доповнення

Європейські дипломати ведуть переговори про те, наскільки суворою має бути стеля цін на російську нафту, і на тлі розбіжностей відклали переговори з четверга на пізніший час.

14 листопада президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вказувала, що ЄС "готовий" спробувати встановити стелю цін на російську нафту.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Австрія виділить 3,8 млн євро на ініціативу "Зерно з України"

     • 970739 переглядiв

    Померла зв'язкова УПА Параска Гальчук

     • 997921 переглядiв