tsentr-strategichnikh-komunikatsiy-sprstuvav-feyk-scho-ukrayinski-zhinki-viyskovi-poshiryuyut-natsistski-zakliki-u-dodatkakh-dlya-znayomstv

росія запустила фейк, що українські захисниці поширюють в Tinder нацистські заклики

 • 371046 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Російські пропагандисти запустили фейк, що українські жінки-військові нібито поширюють нацистські заклики у застосунку для знайомств Tinder. Про це в Telegram повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, інформує УНН.

Цитата

"Фейкомети на кшталт соловйова та осташка, а також низка російських ЗМІ, поширюють фото профілів українських жінок-військових у Tinder, які нібито містять заклики "спалювати російських дітей" та "різати русню", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, розслідувачі фактчекінгового ресурсу StopFake поспілкувалися з однією з дівчат, чиї фото публікували пропагандисти – Шурою Рязанцевою.

Дівчина служить у лавах ЗСУ та не має профілю у Tinder. Світлину для фотофейку росіяни взяли з її Instagram-акаунту. За словами захисниці, публікації їй почали надсилати підписники.

"З іншими дівчатами на фото я не знайома. Схоже, у рашистів просто їде дах", – прокоментувала фейкові повідомлення військова.

Нагадаємо

Центр протидії дезінформації при РНБО опублікував список так званих зарубіжних “спікерів та експертів”, які просували наративи кремля. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Нова Зеландія посилює військову допомогу Україні

     • 335138 переглядiв