tsentr-protydii-dezinformatsii-vykryv-novi-feiky-rf-pro-podii-v-kurskii-oblasti

Центр протидії дезінформації викрив нові фейки рф про події в курській області

 • 29075 переглядiв

ЦПД виявив нову хвилю російської дезінформації щодо подій у курській області. Фейки стосуються "українських нацистів", західних журналістів, провокацій "під чужим прапором" та участі іноземців в операції.


Центр протидії дезінформації повідомляє про нову хвилю фейків російської пропаганди, яка стосується подій в курській області. Про це УНН пише з посиланням на повідомлення Центру. У російському інформаційному просторі виявлені нові фейки і маніпуляції, які поширюються ворожою пропагандою навколо подій у курській області.

ЦПД зафіксував наступні хвилі дезінформаційних публікацій.

  • "Українські нацисти": протягом дня росіяни продовжували поширювати фейки на підкріплення пропагандистського наративу про "нацистську Україну". Зокрема, тиражувалося фото з перстнем зі свастикою на руці буцімто українського солдата. Також з’явилося відео чергового "звірства" ЗСУ – на кадрах нібито двоє українських військових зривають прапори з могили "вагнерівця".
  • "Західні журналісти брешуть". Репортажі західних журналістів із курської області, в яких розповідається про гуманне ставлення українських військових до цивільного населення, стали для роспропагандистів непростим викликом. росіяни, які вже й забули про існування вільної журналістики, незграбно намагалися все заперечувати та говорити, ніби іноземні репортери працюють під тиском спецслужб.
  • "Українці у російській військовій формі": ru-пропагандисти заявляють, начебто українські військові заходять у населені пункти курської області в російській формі та планують провокації "під чужим прапором". Насправді таким чином ворог намагається створити алібі своїм військовим задля звинувачення України в їхніх злочинах проти цивільного населення.
  • "Участь іноземців в операції" Продовжується поширення бездоказових заяв про "іноземних найманців" на боці ЗСУ в курській області. А про нібито участь "натовців і західних спецслужб" у плануванні операції заявив помічник президента рф микола патрушев.
  • "Ілюзія контролю": державні медіа рф активно піарять заяви командира кадирівського спецназу "ахмат" про нібито знищену техніку українців і зупинення наступу. Однак його перемоги на фотошоп-фронтах підняли на сміх навіть z-воєнкори.

Нагадаємо

РНБО повідомляє про активізацію російської інформаційної кампанії перед опалювальним сезоном. Ворог поширює фейки про "чорну зиму" та провал підготовки до зими, щоб посіяти паніку серед українців.

Популярні

Новини по темі

Жнива-2024: аграрії зібрали майже 32 млн тонн нового врожаю

 • 15832 переглядiв