tilo-khashkadzhi-mogli-spaliti-v-pechi-saudivskogo-genkonsulstva

Тіло Хашкаджі могли спалити в печі саудівського генконсульства

 • 9503 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Розчленоване тіло опозиційного саудівського журналіста Джемаля Хашкаджі могли спалити на території генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Такого висновку прийшла турецька поліція, яка розслідує вбивство, повідомляє УНН з посиланням на Anadolu.

В ході огляду резиденції генерального консула Саудівської Аравії поліція виявила два колодязя, а також піч-жаровню, температуру в якій можна довести до тисячі градусів. На думку поліції, це дозволяє спалити тіло, не залишаючи слідів від ДНК.

Відзначається, що в складі групи, що ймовірно вбила Хашкаджі, був судово-медичний експерт МВС Саудівської Аравії Салах Мохаммед Тубаігу, який захистив магістерську ступінь за темою аналізу ДНК з решток людини.

Турецька поліція впевнена, що цей фахівець був здатний визначити, чи залишилися в печі сліди ДНК убитого.

Також у доповіді говориться, що в генконсульстві Саудівської Аравії не знали, що на вулиці Хашкаджі чекала його наречена. Якби на неї звернули увагу, Хашкаджі могли б не зачепити, або навпаки - вбити могли б обох, вважає поліція.

Раніше УНН повідомляв, що Держсекретар США Майкл Помпео надав сенаторам Конгресу США інформацію з розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

Нагадаємо, 2 жовтня стало відомо, що Хашкаджі відправився в генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі для оформлення документів і з тих пір не виходив на зв'язок.

Пізніше турецькі ЗМІ повідомляли, що журналіста катували і обезголовили. Влада Саудівської Аравії тільки після 20 жовтня визнали, що журналіста вбили під час бійки. Пізніше генпрокурор країни підтвердив, що вбивство було навмисним.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Естонцям запропонували декларувати "чорну" зарплату

     • 8537 переглядiв

    У РФ допитали ще одного військовополоненого моряка

     • 10964 переглядiв

    У Латвії депутата можуть звільнити через незнання мови

     • 7847 переглядiв

    Суд продовжив арешт 5 екс-"беркутівцям"

     • 7224 переглядiв