te-shcho-vidbuvaietsia-na-bielhorodshchyni-ta-kurshchyni-ye-priamym-naslidkom-rosiiskoi-ahresii-yusov

Те, що відбувається на бєлгородщині та курщині, є прямим наслідком російської агресії - Юсов

 • 24193 переглядiв

Представник ГУР Юсов прокоментував прорив російських добровольців в рф, вказавши, що триває спільна операція на кількох напрямках, і вона досить успішна

Легіон "Свобода росії", РДК та "Сибірський батальйон" на території рф діють абсолютно автономно, триває спільна операція на кількох напрямках, і вона досить успішна. І те, що відбувається у бєлгородські та курській областях рф - це прямий наслідок російської агресії. Так представник ГУР МО України Андрій Юсов прокоментував прорив російських добровольців в рф в ефірі телемарафону у вівторок, пише УНН.

Деталі

"Нам, звичайно, відомо дещо більше. Питання у тому, про що можна говорити. Справді, мова йде про те, що легіон "Свобода росії", РДК та "Сибірський батальйон" – це структури, які на території рф, оскільки складаються з громадян росії, діють абсолютно автономно та представляють свої суспільно-політичні програми і цілі. Так, відомо, і є вже їхні офіційні заяви, що триває спільна операція на кількох напрямках, триває досить успішно. Ми бачимо, що кремль в черговий раз не контролює ситуацію на росії, навіть в умовах так званих псевдовиборів російського диктатора", - зазначив Юсов.

"Російські громадяни, оскільки їм не залишилося жодних інших способів боротьби парламентських, тому що лідери опозиції або вбиті, або сидять за гратами, або знаходяться в еміграції, власне, залишили самим росіянам лише збройну боротьбу, ну, цим правом вони і користуються", - зазначив представник ГУР.

"Те, що відбувається зараз на бєлгородщині, на курщині – це прямий наслідок російської військової агресії і в цілому кремлівської диктатури путіна. Якщо путін дбає, або цей режим дюає бодай якось про місцевих мешканців – то, звичайно, треба припинити війну проти України, вивести війська, ну і, власне, думати над безпекою місцевих мешканців, а не думати про продовження геноцидної війни проти України", - додав представник ГУР.

Щодо падіння російського літака Іл-76 в районі іваново він зазначив, що наразі не може надати офіційну інформацію. "Наразі ми утримаємось", - вказав він.

Нагадаємо

У легіоні "Свобода росії" сьогодні вранці заявили, що перейшли кордон з рф. Схожі відео розмістили у своїх Telegram-каналах РДК та "Сибірський батальйон". 

У фсб та мо рф заперечують проникнення.

Згодом у ГУР заявили, що легіон "Свобода росії", РДК та "Сибірський батальйон" діють як "самостійні структури та організації" на території рф і, імовірно, ідеться про спільну операцію цих підрозділів.

Популярні

Новини по темі