tanker-z-14-mln-litriv-mazutu-zatonuv-bilia-filippin

Танкер з 1,4 млн літрів мазуту затонув біля Філіппін

 • 19791 переглядiв

Біля Маніли затонув танкер з 1,4 млн літрів мазуту. 16 членів екіпажу врятовано, один зник безвісти. Існує загроза масштабного розливу палива, що може стати найбільшим в історії Філіппін.

У берегів Філіппін затонув танкер з 1,4 млн літрів мазуту. Танкер, який перевозив 1,4 млн літрів мазуту, затонув у четвер неподалік від столиці Філіппін, Маніли. Про це пише ВВС, передає УНН

Деталі

16 членів екіпажу танкера MT Terra Nova, який ходить під прапором Філіппін, були врятовані, одна людина залишається зниклою безвісти, повідомив міністр транспорту Хайме Баутиста.

За його словами, сталася витік палива, але сильний вітер і високі хвилі заважали почати ліквідацію наслідків. Пляма розтягнулася на кілька кілометрів, пише AFP.

"Ми працюємо на випередження часу і постараємося зробити все можливе, щоб негайно локалізувати її та зупинити витік палива", — заявив на брифінгу представник берегової охорони Філіппін Армандо Балило.

Він попередив, що якщо весь мазут із танкера витече, це стане найбільшим розливом в історії Філіппін.

"Існує велика небезпека того, що Маніла постраждає, навіть берегова лінія Маніли, якщо станеться витік палива, тому що воно знаходиться в межах Манільської бухти", — сказав Балило.

ЗМІ: у тимчасово окупованому Севастополі, ймовірно, затонув російський корабель20.05.24, 02:02

Популярні

Новини по темі

Танкер з 1,4 млн літрів мазуту затонув біля Філіппін

 • 19791 переглядiв

Кулеба: Україна готова до мирного процесу за двох умов

 • 115087 переглядiв

Усі дрони РФ, запущені на Київ вночі, збиті ППО - КМВА

 • 43723 переглядiв