svyaschenniki-aktivno-vklyuchilisya-v-agitatsiyu-na-viborakh-kvu

Священники активно включилися в агітацію на виборах - КВУ

 • 13644 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Особливістю виборчої кампанії 2019 року стало те, що в ній активну участь беруть церковні діячі. Про це під час прес-конференції заявив представник Комітету виборців України у Вінницькій області В'ячеслав Телень, передає кореспондент УНН.

Раніше про кандидатів у президенти України говорили на зібраннях територіальних громад. Тепер цю тему піднімають чи не на кожному церковному зібранні, каже Телень.

"Дуже цікаво спостерігати, як у нас священики, єпископи, церковні старости долучилися до передвиборчої компанії. І я думаю, що для Вінницької області це буде одним із важелів впливу на думку вірян, на думку потенційного виборця, за кого він може проголосувати", - підкреслив він.

Нагадаємо, в Україні триває активна фаза виборчого процесу на виборах президента України. Зауважимо, що з початку передвиборчої кампанії поліцейські зареєстрували 1584 заяви та повідомлення, пов’язані з виборчим процесом. Переважна більшість з них стосуються незаконної агітації – 1038.

Додамо також, що в Україні триває процес становлення Православної української церкви, яку активно підтримує діючий Президент України Петро Порошенко, який також бере участь у виборах. Так до ПЦУ вже перейшло більше 300 парафій, які раніше входили до складу УПЦ МП, якій приписують підтримку представників опозиційних сил.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Священники активно включилися в агітацію на виборах - КВУ

     • 13644 переглядiв

    Двоє людей за тиждень отруїлися грибами

     • 9104 переглядiв