supertayfun-khagibis-zagrozhuye-yaponiyi-na-vikhidnikh

Супертайфун "Хагібіс" загрожує Японії на вихідних

 • 12754 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. На вихідних на Японію, як очікується, обрушиться 19-й тайфун в Тихоокеанському регіоні за цей сезон - "Хагібіс", обійшовши при цьому Південну Корею. Про це в середу повідомило Корейське метеорологічне агентство, передає УНН з посиланням на The Korea Herald.

За даними Корейського метеорологічного відомства, станом на 9 ранку у середу "Хагібіс" перебував у водах приблизно за 840 кілометрів на північний захід від острова Гуам у західній частині Тихого океану. Він слідував з півночі на північний захід зі швидкістю 13 кілометрів на годину і, як очікується, досягне вод за 980 кілометрів на північний схід від Окінави близько 9 години вечора у четвер.

Метеорологічне агентство заявило, що дуже сильний тайфун може виявитися наймасштабнішим у році. Наразі шторм має максимальну стійку швидкість вітру 55 метрів у секунду і центральний тиск 915 гектопаскалів.

Тим часом, Об'єднаний центр з попередження тайфунів США підвищив рейтинг "Хагібіса" до супертайфуна, через його стійку швидкість вітру в одну хвилину, що досягає 67 метрів у секунду.

Як повідомляв УНН, напередодні президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайну ситуацію для Співдружності Північних Маріанських островів через тайфун.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Супертайфун "Хагібіс" загрожує Японії на вихідних

     • 12754 переглядiв

    Дубілет анонсував відміну трудових книжок

     • 24200 переглядiв

    У Херсонській області на дорозі виявлено труп чоловіка

     • 28099 переглядiв

    Місцеві бюджети цього року сягнули 200 млрд грн

     • 8182 переглядiв

    Нацбанк вводить в обіг нову пам'ятну монету

     • 16718 переглядiв