sudytymut-rosiiskoho-viiskovosluzhbovtsia-yakyi-rozstriliav-avto-z-tsyvilnymy-ta-ditmy-u-buchi

Судитимуть російського військовослужбовця, який розстріляв авто з цивільними та дітьми у Бучі

 • 25003 переглядiв

24-річний військовослужбовець рф обвинувачується у розстрілі двох цивільних автомобілів у Бучі в березні 2022 року. Внаслідок нападу загинуло 4 людини, включаючи двох дітей, ще троє отримали поранення.

Ювенальні прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно російського військовослужбовця, причетного до розстрілу цивільних осіб в місті Буча Київської області. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора, пише УНН.

Деталі

Слідством встановлено, що у березні 2022 року під час окупації міста 24-річний заступник командира бойової машини, навідник-оператор 76-ої гвардійської десантно-штурмової Чернігівської дивізії повітряно-десантних військ зс рф розстріляв два цивільні автомобілі, які намагалися евакуюватися із зони бойових дій.

Під час пересування у складі військової колони обвинувачений відкрив вогонь з 30-міліметрової автоматичної гармати бойової машини десанту (БМД-2) по транспортним засобам, в яких перебували семеро цивільних осіб, зокрема двоє малолітніх дітей

- йдеться у повідомленні.

Внаслідок розстрілу загинуло четверо цивільних осіб — мати, двоє дітей 5 та 10 років, які перебували у першій машині, а також їхній сусід, який їхав у другій автівці позаду. Ще троє осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеню. Батьку розстріляної родини через отримані тяжкі поранення ампутували ліву гомілку.

В Офісі Генпрокурора долали, що під час нападу цивільні авто були припарковані на узбіччі, не рухалися в напрямку військової колони та не становили жодної загрози.

Обвинуваченому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Додамо

З початку повномасштабного вторгнення рф загинуло понад 12700 цивільних осіб, серед них 562 дитини. Розслідування цих та інших злочинних епізодів триває.

Нагадаємо

Прокурори ідентифіковали чергового російського військовослужбовця, який у лютому 2022 року в окупованому Гостомелі разом з іншими росгвардійцями відкрив вогонь по цивільному автомобілю.

Судитимуть окупанта, який під час окупації Херсонщини застрелив капітана цивільного судна24.06.24, 17:02

Популярні

Новини по темі

Окупанти скинули вибухівку з дрона на жінку у Херсоні

 • 31438 переглядiв