stubb-shliakh-do-myru-v-ukraini-vidstup-rosii-ta-4-kliuchovi-elementy

Стубб: "Шлях до миру очевидний – росія має відступити"

 • 45573 переглядiв

Президент Фінляндії Александр Стубб окреслив чотири ключові елементи для досягнення миру в Україні. Він наголосив, що переговори не означають поступок, і закликав Китай вплинути на росію для припинення війни.

Президент Фінляндії Александр Стубб зазначив, що переговори щодо миру з росією не мають бути сприйняті як згода на поступки. Він вважає, що для досягнення стійкого миру, Україні потрібно зосередитись на чотирьох ключових елементах. Про це він сказав у інтерв’ю виданню Le Monde, пише УНН.

"Ми повинні розрізняти можливий процес обговорення, який не є самоціллю, і мир. Початок переговорів не означає, що ви підете на поступки", - каже Стубб.

Він вважає, що Володимиру Зеленському потрібні чотири елементи, щоб цей процес миру був остаточним.

"Перше стосується територій, які зараз окуповані росією, і це буде її єдине рішення. По-друге, Україні потрібні гарантії безпеки. І саме тут ми можемо допомогти йому, через двосторонні угоди та можливий шлях до НАТО, і, звичайно, до Європейського Союзу. По-третє, потрібне правосуддя для того, щоб притягнути до відповідальності російських воєнних злочинців", - сказав президент Фінляндії.

За його словами Зеленському потрібна підтримка для відбудови України.

"З нашої точки зору, шлях до миру очевидний: росія має відступити. Але не можна розглядати цей відхід як передумову. Нам потрібно переконати Глобальний Південь, що те, що робить росія, – це імперіалізм. У їхніх інтересах зупинити цей конфлікт. Якби Сі Цзіньпін хотів зупинити війну, він міг би зателефонувати путіну і сказати: "Досить!"", - каже Стубб.

Він вважає, що Китай може повпливати на припинення бойових дій, оскільки він перебуває в позиції сили проти росії.

Нагадаємо

Під час робочого візиту очільника МЗС Дмитра Кулеби до КНР - Пекін підтвердив, що не постачатиме зброї до рф та підтримує Україну.

Популярні

Новини по темі

Стубб: "Шлях до миру очевидний – росія має відступити"

 • 45573 переглядiв

МХП сплатила 3,7 млрд грн податків у I півріччі 2024 року

 • 27956 переглядiв