stoltenberg-bagato-chleniv-nato-sturbovani-gibridnoyu-zagrozoyu-z-boku-rf

Столтенберг: багато членів НАТО стурбовані гібридною загрозою з боку РФ

 • 7555 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Під час зустрічі Генерального секретаря НАТО Йєнса Столтенберга і нового держсекретаря США Майка Помпео сторони обговорили гібридні загрози з боку Російської Федерації, які, за словами Столтенберга, є викликом для союзників по НАТО, багато з яких вважають їх прикладом втручання в їх національну політику. Про це він сказав під час брифінгу в Брюсселі, передає кореспондент УНН.

"Він (Майк Помпео - ред.) зміг звернутися до міністрів закордонних справ країн НАТО через 12 годин після свого затвердження в сенаті. Це вказує на прихильність США НАТО і трансатлантичному зв'язку", - розповів Генсек НАТО.

За його словами, у нього і Помпео пройшла коротка двостороння зустріч, під час якої порушувалося багато тем, в тому числі і щодо Росії.

"У нас пройшла дискусія щодо Росії, і за викликами, які ми відзначаємо сьогодні, і з патерном поведінки Росії протягом декількох років. І важлива частина цього питання - як реагувати на гібридну діяльність", - додав Столтенберг.

Генсек зазначив, що сторони все ж повинні продовжувати дотримуватися двостороннього підходу - це і стримування, і діалог.

"Але так само потрібно сконцентруватися на збільшенні наших зусиль у протидії гібридній діяльності. Ми будемо продовжувати робити те, що ми робимо, єдине - ми будемо готуватися до саміту, і далі зміцнювати свою здатність реагувати на ці загрози, які не є спусковим гачком для п'ятої статті, але тим не менш є викликом для союзників по НАТО, багато з яких вважають, що це - приклади втручання в їх національну політику, в тому числі я маю на увазі напад з використанням нервово-паралітичної речовини в Солсбері", - підкреслив він.

Як повідомляв УНН, НАТО перебуває в контакті з керівництвом Великої Британії з приводу справи колишнього співробітника Головного розвідувального управління Генштабу РФ Сергія Скрипаля, яка викликає "серйозну заклопотаність Альянсу".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Гризлов заявив про підготовку до обміну "всіх на всіх"

     • 14478 переглядiв

    Захист просить закрити провадження щодо Бубенчика

     • 9786 переглядiв

    Справа Сущенка: суд у РФ переходить до дебатів сторін

     • 9866 переглядiв