ukenru
ssha-zaproponuvali-iraku-dopomogu-u-rozsliduvanni-zamakhu-na-premyera

США запропонували Іраку допомогу у розслідуванні замаху на прем'єра

 • 20564 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Сполучені Штати засуджують атаку на резиденцію прем'єр-міністра Іраку Мустафи аль-Казимі та запропонували свою допомогу у розслідуванні цього замаху. Про це йдеться у поширеній у суботу письмовій заяві керівника пресслужби Держдепартаменту Неда Прайса, передає УНН.

Цитата

“Ми з полегшенням дізналися, що прем’єр-міністр не постраждав”, — наголошується у тексті. “Метою цього очевидного акту тероризму, який ми рішуче засуджуємо, було обрано саме серце іракської держави”, — додали у Держдепартаменті.

“Ми перебуваємо в тісному контакті з силами безпеки Іраку <...> і запропонували свою допомогу в їхньому розслідуванні цього нападу”, — повідомив Прайс.

Нагадаємо

Замах на прем’єра Іраку було скоєно в ніч проти неділі. Його резиденція, розташована в добре укріпленій “зеленій зоні” іракської столиці, де знаходяться іноземні посольства та держустанови, була атакована за допомогою замінованого безпілотника. Прем’єр не постраждав, про що він повідомив у Twitter. Наразі він знаходиться у безпечному місці, заявили у силових структурах країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу