ssha-zaklykaie-do-spokoiu-na-blyzkomu-skhodi-prote-amerykanski-viiska-napravliaiutsia-v-rehion

США закликає до спокою на Близькому Сході, проте американські війська направляються в регіон

 • 12043 переглядiв

США закликають до деескалації на Близькому Сході, але одночасно посилюють військову присутність в регіоні. Лідери США ведуть дипломатію з Іраном та Ізраїлем, попереджаючи про відплату за атаки на американські сили.

Закликаючи до спокою на Близькому Сході, лідери національної безпеки США заявили, що разом із союзниками чинять прямий тиск на Ізраїль, Іран та інші країни, щоб уникнути ескалації конфлікту. Проте США перекинули більше військ до регіону і пригрозили відплатою у разі нападу на американські сили. Про це УНН пише з посиланням на Associated Press.

Вкрай важливо, щоб усі в регіоні оцінили ситуацію, зрозуміли ризик прорахунку і прийняли рішення, які заспокоять напруженість, а не загострять її

- заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Міністр оборони США Ллойд Остін відзначив напад у понеділок на американські сили в Іраку з боку підтримуваного Іраном угруповання бойовиків, в результаті якого було поранено семеро військовослужбовців, і дав зрозуміти, що США не вагатимуться з відповіддю.

Не робіть помилки, Сполучені Штати не потерплять нападів на наш персонал в регіоні

- заявив Остін.

Видання зазначає, що їхні коментарі з'явилися в той час, коли ХАМАС назвав Ях'ю Сінвара - організатора терактів в Ізраїлі 7 жовтня, що призвели до війни - своїм новим лідером, посиливши побоювання, що ця заява спровокує Ізраїль і що напруженість переросте в більш масштабну війну.

Тегеран також пообіцяв помститися Ізраїлю за вбивство минулого тижня вищого політичного лідера ХАМАС в Ірані, а ліванська Хезболла погрожує відплатою за ізраїльський удар, в результаті якого загинув один з вищих командирів угруповання в Бейруті.

Все це ускладнило зусилля американських, єгипетських і катарських посередників, які намагаються врятувати переговори про припинення вогню і звільнення заручників у Газі.

Камала Гарріс: США зберігає відданість безпеці Ізраїлю, працюємо над деескалацією06.08.24, 10:52

Блінкен заявив, що подальші атаки лише увічнять конфлікт, додавши, що "ми ведемо інтенсивну дипломатію з союзниками і партнерами, доносячи це послання безпосередньо до Ірану. Ми донесли це послання безпосередньо до Ізраїлю".

Додамо

Остін оголосив про передислокацію американських військ в останні дні, щоб допомогти захистити Ізраїль від можливих нападів з боку Ірану і сателітів у регіоні. Він також сказав, що авіаносець USS Abraham Lincoln замінить USS Theodore Roosevelt пізніше цього місяця.

За словами американського чиновника, близько десятка винищувачів F/A-18 і літак-розвідник E-2D Hawkeye з авіаносця ВМС США "Теодор Рузвельт" перелетіли в понеділок з Оманської затоки на військову базу на Близькому Сході.

Очікується, що наземне базування літаків ВМС буде тимчасовим, тому що ескадрилья винищувачів ВПС США F-22 прямує на ту ж базу з місця базування на Алясці. Очікується, що близько десятка F-22 прибудуть на Близький Схід найближчими днями.

Іран запросив у росії ППО для підготовки до можливої війни з Ізраїлем: кремль вже почав поставки - NYT06.08.24, 08:50

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Фільм "Я, "Побєда" і Берлін" тепер доступний на Netflix

     • 10529 переглядiв

    Для половини українців дефіцит кадрів став проблемою

     • 16319 переглядiв