ssha-v-oon-pishayemosya-buti-spivavtorom-rezolyutsiyi-po-krimu

США в ООН: пишаємося бути співавтором резолюції по Криму

 • 13793 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. У США заявили, що пишаються бути співавтором і голосувати за проект нової резолюції про становище прав людини на території окупованого Криму. Про це йдеться в заяві Місії США при ООН в Twitter, передає УНН.

"США пишаються тим, що є співавторами і голосують за резолюцію про ситуацію з правами людини в Криму. Ситуація там залишається жахливою, оскільки російська окупаційна влада використовує силу і залякування для придушення інакомислення та опозиції", - сказано в заяві.

У місії відзначили, що російська окупація серйозно підірвала основні свободи вираження думок, асоціацій, релігії або переконань, а також мирних зібрань, змусивши багатьох бігти з півострова.

Американські дипломати висловили підтримку народу Криму, громадянському суспільству та правозахисникам, які боряться за права на окупованій території.

"Сполучені Штати закликають Росію негайно припинити зловживання в окупованому Криму, звільнити всіх українців, несправедливо ув'язнених за мирну протидію, і повернути повний контроль над півостровом Україні", - заявили американські дипломати.

Нагадаємо, 18 листопада посилений проект резолюції з прав людини на території тимчасово окупованого Криму пройшов голосування в третьому комітеті Генасамблеї ООН.

Як повідомляв УНН, резолюцією третій комітет Генеральної Асамблеї ООН визнав незаконними російські органи влади на території тимчасово окупованого Криму.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США в ООН: пишаємося бути співавтором резолюції по Криму

     • 13793 переглядiв

    АМКУ повернув третю заявку щодо ПАТ "Мотор Січ", буде подана нова

     • 14207 переглядiв

    ООС: бойовики чотири рази відкривали вогонь

     • 16543 переглядiв

    Захоплення заручників у Тбілісі: невідомий утримує 9 осіб

     • 13385 переглядiв