ssha-i-rosiya-ydut-na-noviy-raund-peregovoriv-po-liniyi-ministriv-oboroni-ta-goliv-diplomatiyi

США і Росія йдуть на новий раунд переговорів: по лінії міністрів оборони та голів дипломатії

 • 26546 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Міністри оборони США та Росії - Ллойд Остін та Сергій Шойгу відповідно - проведуть переговори у п'ятницю, 18 лютого, а голова МЗС РФ Сергій Лавров погодився на зустріч з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном наступного тижня, пише УНН з посиланням на заяви з відомств.

Деталі

У п'ятницю Сергій Шойгу проведе переговори з міністром оборони США Ллойдом Остіном на прохання американської сторони, про що ЗМІ повідомили з посиланням на Міноборони Росії.

Водночас, США кажуть, що Лавров погодився зустрітися з Блінкеном для переговорів у Європі наступного тижня, повідомив у четвер увечері представник Держдепартаменту Нед Прайс.

Відповідь Росії була через кілька годин після того, як Блінкен в ООН закликав до дипломатичного вирішення кризи на тлі нарощення російської військової міці на кордонах з Україною.

"Росіяни запропонували дати в кінці наступного тижня, які ми приймаємо, за умови, що не буде подальшого вторгнення Росії в Україну", - йдеться у заяві Прайса. "Якщо вони вторгнуться найближчими днями, стане ясно, що вони ніколи серйозно не ставилися до дипломатії", - додав він.

Доповнення

Росія повідомляє, що деякі солдати, які брали участь у навчаннях під Україною, вже повернулися на свої бази. Адміністрація Байдена та її союзники заперечують заяви Москви про відведення військ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сенат США ухвалив резолюцію на підтримку України

     • 24966 переглядiв