sprava-24-kh-prokuratura-rf-vymahaie-vid-16-do-24-rokiv-dlia-polonenykh-ukraintsiv-iz-polku-azov

"Справа 24-х": прокуратура рф вимагає від 16 до 24 років для полонених українців із полку "Азов"

 • 15769 переглядiв

Російська прокуратура запросила терміни від 16 до 24 років для 24 військовополонених із полку «Азов». Серед обвинувачених 9 жінок, які працювали кухарками, двоє вже обміняні і їх судять заочно.

Російська прокуратура вимагає для 24 військовополонених з українського полку «Азов» терміни від 16 до 24 років позбавлення волі, для всіх чоловіків - в установах суворого режиму. Про це УНН повідомляє з посиланням на Медіазону.

У Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону почалися дебати у справі 24 військовополонених з українського полку «Азов».

«Прокуратура запросила для обвинувачених строки від 16 до 24 років позбавлення волі, для всіх чоловіків - в установах суворого режиму», - ідеться в повідомленні.

Дев'ять обвинувачених - жінки. Двох українців уже обміняли, тому їх судять заочно. Ще один, Олександр Іщенко, помер у СІЗО, і справу проти нього припинили.

Убийство "азовца" Ищенко в российском плену: медэкспертиза не смогла установить причину смерти21.08.2024, 16:43

Зазначається, що вісім жінок, які опинилися на лаві підсудних у Ростові, працювали кухарками і готували їжу для військових. Хтось потрапив у полон у Маріуполі, інших затримали під час фільтрації, коли вони намагалися покинути місто, окуповане росією після важких боїв навесні 2022 року.

«Медіазона» опублікувала фоторепортаж із суду

Доповнення

Понад рік, з 6 травня 2023 року жодного бійця «Азова» не було в обмінах. Про це заявив офіцер полку Національної гвардії «Азов», колишній військовополонений Владислав Дутчак із позивним «Доцент». У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими наголосили, що цинічна і підла битва ведеться росіянами в питаннях переговорних і вони навмисне їх не віддають.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі