sposterigachi-opori-vvazhayut-kontserti-zelenskogo-nezakonnoyu-agitatsiyeyu

Спостерігачі "ОПОРИ" вважають концерти Зеленського незаконною агітацією

 • 7192 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Спостерігачі "ОПОРИ" зафіксували ймовірні порушення правил ведення виборчої кампанії кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського, передає УНН з посиланням на сайт організації.

Повідомляється, що у суботу, 9 лютого, в Ужгороді відбулося два концерти Студії "Квартал 95" за участі Володимира Зеленського. Обидва концерти пройшли у залі Закарпатського обласного муздрамтеатру.

Один із концертів був анонсований заздалегідь, квитки на нього продавалися через Інтернет та у касах театру. Ціни на квитки коливалися у межах від 350 до 1950 гривень. Під час шоу глядачам показали рекламний ролик фільму "Слуга народу".

Інший концерт відбувся за 3 години до заявленого. Потрапити на захід можна було лише учасникам АТО та членам їхніх сімей, людям з інвалідністю тощо, виключно за запрошенням, безоплатно.

На думку "ОПОРИ", проведення Зеленським безкоштовного концерту містить ознаки підкупу виборців.

"У факті організації безкоштовного концерту можуть вбачатися ознаки порушення правил ведення виборчої кампанії з боку кандидата Зеленського. Кандидату заборонено надавати виборцеві на пільгових умовах товари чи послуги і при цьому згадувати його ім’я. Проведення безкоштовного концерту за участю кандидата у Президенти може сприйматися саме як надання виборцеві послуг, а це вже містить ознаки підкупу виборців", - зазначив координатор спостереження Громадянської мережі "ОПОРА" за виборами в Закарпатській області Ярослав Гулан.

Зеленський, де-факто, використовує свою роботу як ресурс для впізнаваності свого імені, продовжив Гулан.

"А це вже відхилення від задекларованого у Законі принципу участі у виборах на рівних засадах. Адже не кожен кандидат у Президенти може організувати виборцеві безкоштовний гумористичний концерт", - додав Гулан.

За непрямий підкуп передбачена адміністративна (стаття 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення) або кримінальна (стаття 160 Кримінального кодексу України) відповідальність, уточнила радниця із юридичних питань Громадянської мережі "ОПОРА" Тетяна Юзвяк.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Невідомий вбив водія автівки у Харкові

     • 12691 переглядiв

    Україна та Японія обговорили лібералізацію візового режиму

     • 7733 переглядiв

    У Варшаві показали новий малюнок Сущенка

     • 8498 переглядiв