ukenru
sportsmeni-vidreaguvali-na-zvit-schodo-dopingu-v-ukrayini

Спортсмени відреагували на звіт щодо допінгу в Україні

 • 8808 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (Рада ІААФ) активно моніторить антидопінгову діяльність в Україні, яка за останні роки покращилась. Про це повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики України, передає УНН.

"З огляду на вищенаведений факт, на наше радянське минуле, коли існувало толерантне ставлення до допінгу у спорті, на близьке географічне розташування з Росією, з якою український спорт донедавна пов’язували тісні стосунки, а також на допінг-випадки, які й досі фіксуються у вітчизняній легкій атлетиці, ІААФ подовжує посилено моніторити нашу антидопінгову діяльність. Зокрема, українським атлетам, аби потрапити на чемпіонат світу-2019 та Олімпійські ігри-2020, як і раніш потрібно буде пройти щонайменше три позазмагальних допінг-контролі", - йдеться у повідомленні.

Також в Федерації зазначають, що антидопінгова діяльність України за останні роки отримує від міжнародної легкоатлетичної спільноти лише схвальні відгуки.

Зазначимо, раніше деякі ЗМІ опублікували інформацію про те, що Рада ІААФ на своєму засіданні в Буенос-Айресі включила Україну до групи з найвищим ризиком допінгу.

"Насправді це не повною мірою відповідає дійсності. Ми робимо усе, аби вийти з цієї групи", - додали у ФЛАУ.

Нагадаємо, британське видання Daily Mail заплатить колишньому захиснику бразильської збірної Роберто Карлосу за шкоду, завдану після звинувачення у використанні допінгу.

Українські Національні Новини

Спорт