spisok-krayin-chervonoyi-ta-zelenoyi-zon-dlya-ukrayini-u-mzs-povidomili-pro-nedoliki

Список країн "червоної" та "зеленої" зон для України: у МЗС повідомили про недоліки

 • 68561 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Критерії, згідно з якими Україна вносить держави до списку країн, які належать до "червоної" та "зеленої" зон, потрібно скорегувати. Про це розповів в інтерв’ю сайту "Сьогодні" міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає УНН.

"Ми в МЗС проаналізували цю модель "червоних" і "зелених" країн, і буквально в середу я говорив з міністром охорони здоров'я про те, що нам потрібно скорегувати критерії, згідно з якими ми відносимо країну до тієї чи іншої категорії, щоб цей список був більш об'єктивним і більше відповідав реальності, яка існує в Україні. Тому що у нас ситуація з цифрами, на жаль, погіршується, я вже їх назвав", - сказав міністр.

На його думку, в Україні, подібно до ЄС, варто прив'язатися не до конкретної цифри, яка щодня змінюється, але до критеріїв.

"Наприклад, якщо в країні "Х" показник хворих на 100 тис. населення більший, ніж в Україні, тоді вона відноситься до "червоної" зони, а не писати, що будь-яка країна, в якій більше 40 хворих на 100 тис. населення, автоматично потрапляє в "червоний" список. Тоді ми створюємо нединамічну ситуацію, і країни будуть перебувати в "червоному" списку несправедливо, а українські громадяни втрачатимуть можливість і повертатися в Україну без самоізоляції після прибуття", - пояснив Кулеба.

Він зауважив, що мав відповідну дискусію з очільником МОЗ 8 липня.

"Мені здається, він почув мої аргументи. Зазвичай у нас дуже ефективна взаємодія з Міністерством охорони здоров'я та з міністром Степановим, який дійсно дуже ефективно працює на цьому терені. Тому я сподіваюся, що найближчим часом вони ці критерії скорегують", - додав дипломат.

Як повідомляв УНН, 10 липня Міністерство охорони здоров’я оновило список країн, що належать до “червоної” та “зеленої” зон за показниками поширення коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Бойовики продовжують блокувати рух через КПВВ "Мар’їнка"

     • 12419 переглядiв

    Українку у Польщі арештували за підпал торговельного центру

     • 21795 переглядiв