speka-u-frantsiyi-posililas-ogolosheno-chervoniy-riven-nebezpeki

Спека у Франції посилилась: оголошено “червоний” рівень небезпеки

 • 1214851 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. У понеділок вдень Франція оголосила “червоний” рівень небезпеки для чотирьох південних регіонів на тлі періоду надмірно спекотної погоди, причому в долині Рони очікується максимальна температура в 41 градус за Цельсієм. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

Попередження, найсерйозніше у Франції, дозволяє місцевій владі скасувати спортивні чи культурні заходи та закрити громадські заклади, якщо це необхідно.

Попередження, яке набуло чинності о 16:00 за місцевим часом, охопило департаменти Рона, Дром, Ардеш і Верхня Луара, повідомляє Meteo France.

Доповнення 

Це був шостий випадок, коли французька метеорологічна служба ініціювала “червоний” рівень тривоги, що є частиною урядової програми захисту населення в періоди екстремальних погодних умов, і перший подібний випадок цього року.

На цьому етапі у французьких лікарнях не спостерігалося «будь-якого надзвичайно масового» зростання кількості людей, які звертаються за невідкладною допомогою через захворювання, пов’язані з спекою, додав він.

Раніше в понеділок Meteo France оголосив “помаранчевий” рівень небезпеки для половини території країни, заявивши, що температура сягне від 35 до 38 C у більшості постраждалих департаментів. На південному заході та в долині Рони очікуються піки 41 за Цельсієм.

Очікується, що температура підніметься до 40-42 градусів за Цельсієм у вівторок вдень у південних департаментах Ардеш, Дром, Воклюз і Гар, повідомляє Meteo France.

Нагадаємо

Раніше також влада Польщі оголосила "помаранчеве" попередження про погодну небезпеку у зв'язку з тепловою хвилею, що насувається.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    КНДР запустить супутник над Жовтим морем

     • 605429 переглядiв

    У Запоріжжі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 3700588 переглядiв

    Швейцарія розслідує спробу продажу танків для України - Bloomberg

     • 2285375 переглядiв