spad-promislovogo-virobnitstva-priskorivsya-do-4-6

Спад промислового виробництва прискорився до 4,6%

 • 20221 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Спад промислового виробництва у лютому 2021 року у річному вираженні (проти аналогічного місяця минулого року) становив 4,6%, прискорившись проти 4% падіння місяцем раніше. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Держстатистики.

Деталі

У порівнянні з січнем 2021 року зафіксовано певне зростання промвиробництва - на 0,3%.

Водночас, з коригуванням на ефект календарних днів падіння промвиробництва у лютому проти аналогічного місяця минулого року становило 2%, а в порівнянні з січнем цього року з урахуванням сезонної корекції спостерігалося зростання на 0,4%.

Додамо, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Доповнення

Спад промислового виробництва у січні 2021 року у річному вираженні становив 4%, у порівнянні з 4,8% зростання місяцем раніше. 

При цьому падіння промислового виробництва торік досягло 5,2%. 

Ще у вересні 2020 року голова Ради НБУ Богдан Данилишин в особистому експертному коментарі зазначав, що падіння промислового виробництва, вплив карантинних обмежень на яке був досить обмеженим, є результатом недостатньої підтримки промисловості та, як наслідок, обмеженого внутрішнього попиту на промислову продукцію та недостатніх капітальних інвестицій промислових підприємств.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Спад промислового виробництва прискорився до 4,6%

     • 20221 переглядiв

    У "червоних" зонах заборонили ходити без масок на вулиці

     • 33196 переглядiв