sohodni-90-ta-richnytsia-holodomoru-1932-33-rokiv-svit-diznaietsia-pravdu-pro-henotsyd-proty-ukraintsiv-yakii-rosiia-namahaietsia-povtoryty

Сьогодні 90-та річниця Голодомору 1932-33 років: світ дізнається правду про геноцид проти українців, якій росія намагається повторити

 • 44877 переглядiв

Сьогодні, в останню суботу листопада, в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору українського народу 1932-33 років. А також Голодоморів на території сучасної України 1921-23 та 1946-47 років, пише УНН.

До десяти мільйонів жертв

90 років тому відбувся один з найстрашніших актів геноциду в історії людства, коли цілу націю намагалися знищити шляхом штучно створено голоду.

У 1928 році радянська влада розпочала насильницьку колективізацію. Заможних українських селян, які відмовлялися вступати до колгоспів, та їхні родини позбавляли усього майна, арештовували, розстрілювали або відправляли до Сибіру.

У 1932 році влада срср встановили для українських селян абсолютно нереальні норми хлібозаготівель.

Каральні органи відбирали людей абсолютно все зерно та інші продукти. Біля сіл виставляли загороджувальні загони, щоб люди не могли втекти до міст.

Доведені до відчаю, знесилені чоловіки та жінки вдавалися до таких жахливих вчинків як людоїдство.

До цього часу історики дискутують – скільки людей в Україні померло під час тих жахливих подій. Кількість жертв Голодомору 1932-33 років коливається від трьох до десяти мільйонів.

Світ дізнається правду

Правду про Голодомор замовчувала не тільки радянська влада. Багато років поспіль проросійські сили в Україні намагалися доводити, що ніякого Голодомору не було.

У 2006 році Верховна Рада прийняла закон, який визнав Голодомор геноцидом українського народу.

З кожним роком жахливу правду про події тих років дізнаються в інших країнах світу.

Голодомор геноцидом Українського народу визнали 28 країн світу, 33 штати США.

55 країн-членів ООН та ЄС днями підписали, ініційовану Україною, декларацію з нагоди 90-х роковин Голодомору.

Це особливо важливо контексті того, що навіть майже через століття росія не припиняє спроб знищити українців та вчинити геноцид проти нашого народу – тепер шляхом кривавої війни.

Свічка пам’яті

Щороку в цей пам’ять жертв Голодоморів рівно о 16:00 вшановують хвилиною мовчання. На площах, біля меморіалів та пам’ятників запалюють свічки.

Також із настанням темряви свічку варто запалити вдома, і поставити її на підвіконня. Мерехтливий вогник буде символом пам’яті про мільйони жертв, і одночасно променем надії та віри у нашу перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 90% українців вважають Голодомор геноцидом українського народу – опитування

Захар Подкидишев

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    25 листопада: Міжнародний день аури, День домашньої кухні

     • 33711 переглядiв