smila-bez-tepla-poroshenko-vimagaye-efektivnogo-rozsliduvannya

Сміла без тепла: Порошенко вимагає ефективного розслідування

 • 9390 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Президент України Петро Порошенко очікує від правоохоронних органів ефективних дій стосовно ситуації, яка склалася з опаленням у Смілі Черкаської області. Про це він сьогодні заявив під час засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС, передає кореспондент УНН.

“Я хочу наголосити, що крутити вентиль не є справою Президента. Я цим не займався і займатися не буду. Але, як Глава держави, я ні в якому разі не дам порушувати права громадян. Я маю захистити цих людей, які через злочинну бездіяльність, ви чуєте, пане прокурор, через злочинну бездіяльність, чуєте, пане начальник поліції. І я чекаю від вас ефективних дій, бо ні в якому разі по подібна поведінка не має залишитися без реакції правоохоронних органів”, — наголосив він.

Порошенко також зазначив, що йому байдуже, хто винен за надзвичайну ситуацію у Смілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Смілі відкриють додаткові пункти обігріву

Нагадаємо, через відсутність опалення в 11 школах міста Сміла у Черкаській області призупинили освітній процес. Дитсадки, у яких відсутнє тепло, було вирішено опалювати калориферами. Крім того, закрили міську лікарню, а пацієнтів перевезли в інші медзаклади.

У Смілянській міськраді пояснили: КП “Смілакомунтеплоенерго” не може подавати тепло в оселі містян, адже відсутні укладені договори з постачальником природного газу, неврегульовані спірні питання щодо наявних заборгованостей, а також недостатньо коштів на закупівлю газу. Борг міста перед “Нафтогазом України” становить 100 мільйонів гривень.

За словами мера Сміли Олексія Цибка, з 9 листопада у місті запровадили надзвичайний стан. З вимогою почати подачу тепла до помешкань жителі блокували рух транспортних засобів. За фактом неподання опалення поліція відкрила кримінальне провадження.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Метеоролог розповіла, якою буде зима

     • 31246 переглядiв

    У Смілі відкриють додаткові пункти обігріву

     • 10619 переглядiв

    В Україні заборонили популярний препарат від грипу

     • 31747 переглядiв

    На ринку сої виявили "тіньових" фермерів

     • 11219 переглядiв

    Порошенко дав “кілька годин” на подачу тепла у Смілі

     • 16054 переглядiв

    Засідання суду у справі Павла Гриба перенесли на 23 листопада

     • 13225 переглядiв