slovachchyna-pohrozhuie-prypynyty-postachannia-dyzelia-v-ukrainu-cherez-sytuatsiiu-z-tranzytom-nafty-lukoilu

Словаччина погрожує припинити постачання дизеля в Україну через ситуацію з транзитом нафти "Лукойлу"

 • 22417 переглядiв

Прем'єр Словаччини Фіцо заявив про можливе припинення постачання дизеля в Україну, якщо Київ не відновить транзит нафти "Лукойлу". Він запропонував технічне рішення українському колезі Шмигалю.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його країна припинить постачання дизеля в Україну, якщо Київ не відновить потік нафти російської групи "Лукойл" через свою територію, передає УНН із посиланням на Dennikn.

Фіцо попередив у відеозверненні у Facebook: "Якщо транзит російської нафти через Україну не буде відновлено протягом короткого часу, (словацький нафтопереробник) Slovnaft не продовжить поставки дизельного палива в Україну".

Він зазначив, що поставки нафти від інших російських постачальників не припиняються, словацькі поставки становлять близько десятої частини споживання дизельного палива в Україні. У п'ятницю Фіцо запропонував українському прем'єр-міністру Денису Шмигалю технічне рішення, але деталі залишаються розпливчастими. "Я вітаю повідомлення про те, що відповідні торгові фірми вже думають про те, як реалізувати це технічне рішення в найкоротші терміни", — заявив Фіцо.

Фіцо обговорив варіанти відновлення транзиту нафти "лукойлу" зі Шмигалем26.07.24, 20:11

Нагадаємо

Президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що буде "змушений відреагувати", якщо Україна не змінить свою позицію щодо "лукойлу".

Раніше

Словаччина та Угорщина заявили, що Україна припинила транзит нафти російського "лукойлу".

Словацький прем'єр Фіцо розкритикував санкції України проти "лукойлу".

Популярні

Новини по темі

Манчестер Юнайтед, очевидно, планує стадіон на 100 000 глядачів

 • 15073 переглядiв