ukenru
skandal-na-svitovomu-rinku-kuryatini-braziliya-postavlyala-velikiy-britaniyi-nebezpechniy-produkt

Скандал на світовому ринку курятини: Бразилія поставляла Великій Британії "небезпечний" продукт

 • 13562 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. З квітня 2017 року Бразилія експортувала до Великої Британії 1 млн 359 тис. тонн курятини, зараженої бактеріями сальмонели. Про це пише The Guardian, передає УНН.

"Це - близько 1 млн голів птиці", - порівнюють журналісти.

Про частоту виявлення бактерій сальмонели в бразильській курятині розповіли в місцевому Університеті Сан-Паулу.

"Близько 20%. Це говорить про те, що кожна п'ята птиця, яку досліджують в лабораторії на сальмонелу, дає позитивний результат", - коментує представник Університету Мело Франко.

В даний час птахівницька галузь Бразилії успішно розвивається: в ній, прямо або побічно, зайнято більше 3,6 мільйонів осіб. Щорічно Бразилія експортує близько 4,3 млн тонн курятини.

При цьому Бразилія є головним конкурентом України на ринку ЄС, куди обидві країни направляють курятину національного виробництва.

Але, з огляду на регулярні скандали про спалахи вірусу сальмонели в Бразилії, ця країна почала здавати свої експортні позиції. Чим скористалася Україна, частково витіснивши конкурента з європейського ринку.

І хоча масштаби виробництва і експорту української курятини поки істотно поступаються бразильській, нарікань на її якість - немає.

В ЄС, як повідомляв УНН, курятину експортують два українські виробники - це гігант галузі "Миронівський хлібопродукт" (Наша Ряба) і "Пан Курчак". Обидві компанії успішно проходять регулярні перевірки якості продукту з боку європейців.

Більше того, "Миронівський хлібопродукт" має амбітні цілі.

"Ми станемо європейськими (еквівалентами) Brasil Foods або Tyson", - заявив виконавчий директор "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк британському виданню Financial Times.

Українські Національні Новини

Новини Світу