sikorskyi-polshcha-rozghliadaie-zbyttia-rosiiskykh-raket-nad-ukrainoiu

Сікорський: Польща розглядає збиття російських ракет над Україною

 • 72960 переглядiв

Польща розглядає українську пропозицію збивати російські ракети над Україною поблизу польської території до того, як вони увійдуть у польський повітряний простір, як акт самооборони.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Варшава розглядає українську пропозицію збивати російські ракети близько до польської території, поки вони ще перебувають в українському повітряному просторі. Його слова цитує видання BBC, передає УНН.

Деталі

Сікорський зазначив – наразі це ідея, але країна вивчає її.

За його словами, деякі російські ракети, недалеко від польського кордону, перетнули повітряний простір Білорусі й увійшли в польський приблизно на 40 секунд. Він визнав – такий короткий проміжок залишає Польщі мало часу для реагування.

Однак пропозиція теоретично охоплює будь-яку ракету, яка прямує через захід України в напрямку Польщі. Сікорський зауважив, що дилема полягає у тому, що якщо країна збиватиме ракети у власному повітряному просторі – уламки становитимуть загрозу для громадян та власності Польщі.

За його словами, українці не проти, щоб Польща збивала ракети над українською територією. Він вважає збивання Польщею ракет ще над Україною "самозахистом" і наразі це лише ідея.

Доповнення 

Сікорський сказав, що російська ракета впала біля його будинку в Бидгощі приблизно за 500 км від білоруського кордону, не завдавши нікому шкоди, у грудні 2022 року. Двоє громадян Польщі загинули через падіння уламків, коли Україна збила російську ракету біля польського кордону місяцем раніше.

Ця пропозиція була включена до спільної оборонної угоди між двома країнами, підписаної під час візиту президента Володимира Зеленського до Варшави.

У Польщі вже кілька тисяч людей зареєструвалися для участі в "українському легіоні" - Сікорський11.07.24, 11:11

Популярні

Новини по темі

Окупанти завдали 272 удари по Запоріжжю

 • 28170 переглядiв

Маску загрожує штраф за торгівлю синіми галочками

 • 19629 переглядiв