shpyhuvaly-za-shtabamy-zsu-na-odeshchyni-zasudzheno-dvokh-inozemtsiv-informatoriv-fsb

Шпигували за штабами ЗСУ на Одещині: засуджено двох іноземців-інформаторів фсб

 • 15952 переглядiв

СБУ затримала двох громадян країни Південного Кавказу, які збирали інформацію про штаби ЗСУ в Одесі для фсб. Суд засудив обох до 8 років ув'язнення за несанкціоноване поширення інформації.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали двоє інформаторів фсб, які діяли на Одещині. Зловмисники розвідували місця базування пунктів управління Сил оборони. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що у зоні особливої уваги ворожих поплічників були штаби командування ЗСУ на південному напрямку.

Співробітники СБУ затримали обох зловмисників "на гарячому" у квітні цього року під час спецоперації в обласному центрі. Перед затриманням російські інформатори намагалися сфотографувати периметр будівлі потенційної цілі та передати її геолокацію агресору,

- йдеться у повідомленні.

У разі отримання відповідних координат, окупанти планували завдати по них вогневого ураження. Втім, Служба безпеки зірвала плани рашистів.

Як встановило розслідування, засудженими є двоє громадян однієї з країн Південного Кавказу, які проживали в Одесі. Там вони були дистанційно залучені фсб до розвідувально-підривної діяльності.

Щоб виявити "потрібні" цілі, іноземці обходили місцевість, де намагались спочатку виявити локації Сил оборони, а потім збирали інформацію про наявний особовий склад та його функціонал. У подальшому ворожі поплічники сподівалися створити власну мережу інформаторів, яких планували вербувати під прикриттям громадської організації.

На підставі зібраних доказів суд визнав обох зловмисників винними за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). За матеріалами СБУ суд призначив обом зловмисникам 8 років тюрми.

Нагадаємо

На Одещині затримано агента фсб, який відслідковував локації Сил оборони та готував диверсії на об'єктах Укрзалізниці. Підозрюваному загрожує довічне ув'язнення за державну зраду, диверсію та незаконне зберігання боєприпасів.

Популярні

Новини по темі

21 липня 2024 року став найспекотнішим днем в історії – Reuters

 • 11653 переглядiв