sholts-prybrekhav-shchodo-kilkosti-viiskovoi-dopomohy-dlia-ukrainy-z-oholoshenykh-28-mlrd-yevro-nadano-menshe-polovyny-bild

Шольц прибрехав щодо кількості військової допомоги для України: з оголошених 28 млрд євро надано менше половини - BILD

 • 29487 переглядiв

Згідно з аналізом BILD, заява німецького уряду про надання Україні 28 млрд євро військової допомоги вводить в оману, оскільки фактично надана допомога є набагато меншою: із заявлених 28 млрд євро було надано лише 10,2 млрд євро, тоді як решта - це обіцянки та заяви на майбутнє.

Уряд Німеччини заявляв, що Україна отримала військової допомоги на суму у 28 млрд євро. Однак дані свідчать про значно меншу суму. Про це пише BILD, передає УНН.

Деталі

Німецький Канцлер Олаф Шольц постійно наголошує, що Німеччина підтримує атаковану росією Україну військовою допомогою на загальну суму 28 мільярдів євро. Однак, офіцер оборонного бюджету Інго Гедехенс звинуватив Шольца у нечесності: "Ця цифра надзвичайно прикрашена!"

Також за словами Шольца "більше семи мільярдів євро" передадуть Україні у 2024 році в рамках так званої ініціативи навчання. Втім Ґедехенс, каже що і це обман:

з цієї суми оплатять не лише допомогу Україні, а й заходи в інших країнах.

- зауважив Gädechens.

У BILD є копія відповіді федерального уряду на запит парламентської групи Союзу, згідно з якою для України передбачено по цій ініціативі лише 6,7 мільярда євро.

Це означає, що не вистачає ще 370 мільйонів євро. У підсумку з 28 мільярдів залишається 21,7 мільярда.

– підрахували у виданні.

Також зауважують, що 28 мільярдів частково включають й обіцянки та оголошення на майбутнє (включаючи й 2028 рік).

Якщо подивитися тільки на фактично надану допомогу, то, за даними Союзу, з 28 мільярдів євро залишиться лише 10,2 мільярда євро. Це означає: 17,8 мільярда в рахунку Шольца йде на майбутню військову підтримку.

 Канцлер створює враження, що Німеччина вже надала Україні 28 мільярдів євро військової підтримки. Насправді ми ще не витратили навіть половини цього".

– зазначив у коментарі BILD Gädechens.

Аналітики також стверджують, що все це ще раз показує, що канцлер насамперед стурбований підвищенням власного авторитету – і, на жаль, занадто мало робиться щодо України.

Популярні

Новини по темі

У Грузії скасували реєстрацію проросійської партії Alt-Info

 • 25907 переглядiв