shokoladni-mafiny-staly-khitom-v-olimpiiskomu-selyshchi-u-paryzhi-nyt

Шоколадні мафіни стали хітом в Олімпійському селищі у Парижі - NYT

 • 35879 переглядiв

Олімпійське селище в Парижі пропонує різноманітну випічку, але шоколадні мафіни стали улюбленими ласощами спортсменів. Норвезький плавець Хенрік Крістіансен навіть проголосив себе 'Олімпійським кекс-меном' у TikTok.

Олімпійське селище в Парижі пропонує різноманітну випічку, але шоколадні мафіни стали улюбленими ласощами. Норвезький плавець Хенрік Крістіансен навіть проголосив себе "Олімпійським кекс-меном" у TikTok, повідомляє The New York Times, пише УНН.

Деталі

"Олімпійське селище в Парижі було збудовано з урахуванням важливих кулінарних традицій Франції. Але абсолютним хітом серед найкращих спортсменів світу став не круасан чи багет, а те, що швидше за все обійдуть боком в американському кафе. Шоколадний мафін став улюбленими ласощами для олімпійців цього року", - пише видання.

"Вони дуже ситні, і мені це подобається", - сказав в інтерв'ю Хенрік Крістіансен, норвезький плавець, який став неофіційним Олімпійським кекс-меном на TikTok.

"Деякі люди можуть вважати, що це занадто, але вони якраз на мене", - зазначив олімпієць.

"Тепер чутки поширилися, надихнувши інші (захоплені) відгуки, спроби копіювання рецептів творцями з TikTok", - пише видання.

Як вказано, шоколадні мафіни - це лише частина з більш ніж 2000 видів випічки, які щодня подаються в пекарні Олімпійського селища, яким керує Sodexo Live, французька компанія громадського харчування, що контролює приготування їжі для Ігор.

Представник компанії повідомив, що шеф-кухарі тримають інгредієнти та рецепт при собі, але зазначив, що 80 відсотків від загального обсягу постачання продуктів харчування на Ігри вони закуповують у Франції, а 25 відсотків - на фермах у радіусі 250 км від Парижа, "тому кекси, безумовно, мають справжній смак Франції".

Булочна також готує багети розміром з олімпійське кільце, круасани, булочки з шоколадом та фокаччу, пише видання.

Олімпіада-2024: змагання з триатлону дозволили у середу після чергового тесту на якість води у Сені31.07.24, 09:13

Популярні

Новини по темі

Кількість жертв зсувів ґрунту в Індії зросла до 277

 • 11579 переглядiв