shmyhal-vidzvituvav-pro-prohres-natsstratehii-zi-stvorennia-bezbariernoho-seredovyshcha

Шмигаль відзвітував про прогрес Нацстратегії зі створення безбар’єрного середовища

 • 168259 переглядiв

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про досягнення Національної стратегії безбар'єрного середовища до 2023 року, включаючи нові стандарти цифрових послуг, компенсації роботодавцям за працівників з інвалідністю та оновлені будівельні норми щодо доступності.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про досягнення в реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні за 2023 рік, пише УНН.

Безбар’єрність сьогодні - це нагальна необхідність для мільйонів українців. Спільно з першою леді України Оленою Зеленською та головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком провели підсумкове засідання Ради безбар’єрності.

 - написав Шмигаль у Telegram.

Деталі

За його словами, в цьому році Уряду вдалося втілити низку проєктів щодо безбар'єрного простору.

Мінцифри запровадило європейські стандарти цифрових комунікацій державних органів, які тепер реалізуються на практиці в усіх державних цифрових сервісах;

Мінекономіки започаткувало програму компенсацій роботодавцям, які облаштували робоче місце для фахівця з інвалідністю.

Безбар’єрність під час проходження ВЛК.

Електронна черга, цифровізація документів.

Виділили кошти на заходи зі створення безбар’єрного середовища.

Мінвідновлення оновлює державні будівельні норми з урахуванням вимог безбар’єрності. Цього року прийнято норми для лікарень, сховищ і укриттів, вимоги до тимчасових споруд.

МОЗ продовжує системно, крок за кроком, запроваджувати активну доказову реабілітацію.

"Вдячний всім за продуктивну працю. Не зупиняємося на досягнутому. Посилюємо взаємодію з органами місцевого самоврядування, адже саме від них залежить кінцевий результат", - додав Шмигаль.

Нагадаємо

У квітні Уряд визначив план зі створення безбар’єрного простору в Україні. Він залучає в роботу 20 міністерств, які повинні забезпечити людям з інвалідністю та слабозахищеним верствам населення вільний доступ до освіти, працевлаштування, пересування та решті важливих сфер життя. 

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Дональда Туска обрали новим прем'єром Польщі

     • 37476 переглядiв