shmyhal-pid-chas-zustrichi-z-prezydentom-yevrorady-zaklykav-do-yaknaishvydshoho-pryiniattia-perehovornoi-ramky-shchodo-vstupu-do-yes

Шмигаль під час зустрічі з президентом Євроради закликав до якнайшвидшого прийняття переговорної рамки щодо вступу до ЄС

 • 20692 переглядiв

Під час зустрічі з президентом Європейської Ради прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив на важливості якнайшвидшого ухвалення проекту переговорних рамок для вступу України до ЄС.

Прем'єр - міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем наголосив на важливості якнайшвидшого ухвалення проєктів переговорних рамок для вступу України до ЄС. Про це український міністр повідомив у соцмережах, передає УНН

Провели в Брюсселі зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Подякував за фінансову підтримку України та  грудневе рішення про відкриття переговорів про вступ до ЄС. Наголосив на важливості якнайшвидшого прийняття переговорної рамки

- написав Шмигаль у соцмережах.

Також прем'єр привітав рішення Європейської ради про створення Фонду допомоги Україні на 5 млрд євро в рамках Європейського фонду миру.

Крім того чиновники, зі слів Шмигаля, також обговорили важливість правових і практичних рішень щодо використання заморожених російських активів для потреб України.

Нагадаємо

Європейська комісія 12 березня представила Раді ЄС пропозиції щодо проєктів переговорних рамок для вступу України та Молдови до ЄС.

Після того, як Рада ЄС ухвалить переговорні рамки, ротаційний головуючий у Раді ЄС представить узгоджену спільну позицію ЄС на першій міжурядовій конференції з кожною країною, знаменуючи цим офіційний початок переговорів про вступ. 

Politico повідомляло, що попри пропозицію Єврокомісією переговорної рамки зараз, угода для старту офіційних переговорів навряд чи буде до виборів до Європейського парламенту в червні 2024 року.  

Популярні

Новини по темі