shmigal-rozpoviv-yak-pratsyuvatimut-vilni-ekonomichni-zoni-na-donbasi

Шмигаль розповів, як працюватимуть "вільні економічні зони" на Донбасі

 • 18554 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. "Вільні економічні зони" (зони пріоритетного розвитку) на Донбасі - це ті зони, які вимагають певних преференцій для бізнесу, для створення робочих місць. Сьогодні можна говорити про утворення таких зон в якійсь межі від лінії розмежування. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів в інтерв’ю "Радіо Свобода", передає УНН.

"Стосовно створення привабливих умов для бізнесу (я навіть не кажу зараз, що інвесторів), який прийде на території, які сьогодні є тимчасово окупованими, який прийде на території, які сьогодні розташовані біля лінії розмежування, ми маємо декілька напрямів. Тобто це, звичайно ж, і податкові пільги, певні преференції з точки зору початку і ведення там бізнесу. Візія і концепція сьогодні є. Конкретні кроки Мінекономіки спільно з Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій розроблять і представлять", – розповів Шмигаль.

Прем'єр додав, що це та стратегія і той шлях, який має дати змогу оживити ці території з точки зору бізнесу, створення робочих місць, наповнення місцевих бюджетів.

За словами Шмигаля, зони пріоритетного розвитку – це 15-20-кілометрова зона в межах від лінії розмежування.

"Зони пріоритетного розвитку – це ті зони, які вимагають певних преференцій для бізнесу, для створення робочих місць. Сьогодні ми можемо говорити про утворення таких зон в якійсь межі від лінії розмежування. Наприклад, 15-кілометрова зона, може, 20-кілометрова зона. Ми рахуємо ці речі зараз. І представимо їх", – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков пояснив принцип "вільної економічної зони" для Донбасу.

Як повідомляв УНН, раніше новий глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, розповідаючи УНН, на які компроміси з Росією може піти Україна задля досягнення миру, заявив, що можна запропонувати для Донецької та Луганської областей вільну економічну зону.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Донбасі після обіду було тихо — штаб ООС

     • 11528 переглядiв

    У Білорусі явка на президентських виборах склала 73,40%

     • 12719 переглядiв

    До послаблення карантину не готові 8 областей та Київ

     • 16756 переглядiв