ukenru
shche-odyn-ukhyliant-led-ne-potonuv-u-tysi-cholovika-vriatuvav-kursant-prykordonnyk

Ще один ухилянт ледь не потонув у Тисі: чоловіка врятував курсант-прикордонник

 • 26466 переглядiв

20-річного закарпатця, який заплатив $2500 за незаконний перетин кордону, врятував від утоплення в річці Тиса курсант-прикордонник під час проходження практики, а ще один чоловік зник під водою і його досі шукають.

Днями 20-річного закарпатця, який хотів незаконно потрапити у Румунію, витягнув з річки Тиса курсант Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Про черговий випадок відлову "ухилянтів" розповіли у Держприкордонслужбі, передає УНН.

Деталі

Під час патрулювання українсько-румунського кордону прикордонний наряд помітив невідомого чоловіка. На вимоги прикордонників молодик не зреагував, натомість скочив у річку, та вже за кілька хвилин кликав на допомогу.

Швидка течія відносила його від берега, та, на щастя, курсантові-прикордоннику, який саме проходить практику на Закарпатті, вдалося врятувати життя "плавцю". Затим врятований зізнався, що за незаконний перетин кордону заплатив $2500.

– розповіли прикордонники.

Плавця-нелегала витягнув з річки курсант прикордонного вишу, який наразі проходить стажування у відділі "Ділове" Мукачівського загону.

В ході подальшого моніторингу річки з повітря, вже за кілька хвилин, у поле зору оператора БПЛА потрапив ще один чоловік, який перебував у воді. На його пошуки та порятунок негайно висунулася група реагування. Коли прикордонники прибули на місце, чоловік з останніх сил тримався за коріння дерева та кликав на допомогу. Однак витягти його не встигли.  Чоловік не зміг протистояти сильній течії та, розтиснувши руки, зник під водою. Його пошуки досі тривають.