sbu-zatrymano-inozemtsia-yakyi-na-zamovlennia-fsb-pidpalyv-viiskovyi-pozashliakhovyk-u-vinnytsi

СБУ: затримано іноземця, який на замовлення фсб підпалив військовий позашляховик у Вінниці

 • 19849 переглядiв

Затримано іноземця, який на замовлення фсб підпалив військовий позашляховик у Вінниці. Зловмисник, за даними СБУ, планував продовжити, але був затриманий СБУ та Нацполіцією.

Служба безпеки України повідомила про затримання "іноземця, який на замовлення фсб підпалив військовий позашляховик" у Вінниці, пише УНН.

Деталі

"Служба безпеки та Національна поліція затримали у Вінниці іноземця, який за завданням фсб готував нову серію підпалів авто Сил оборони. Найбільше агресора цікавили службові автомобілі ЗСУ, які були задіяні на фронті, а зараз проходять техобслуговування в обласному центрі", - повідомили у СБУ. 

За даними СБУ, для виконання ворожого завдання російська спецслужба "відрядила" в Україну свого агента із сусідньої країни.

"За гроші від фсб іноземець погодився підпалювати транспортні засоби українських захисників на території Вінниці", - вказано у повідомленні.

Після прибуття до міста, як зазначається, фігурант оселився у свого місцевого знайомого, а потім самостійно відправився на пошуки військових авто.

"Щоб їх знайти, фігурант вночі прибув на СТО, на території якої знаходився позашляховик українських захисників. Спочатку зловмисник сфотографував потенційну ціль, щоб "погодити" її зі своїм російським куратором. Потім за інструкцією фсб іноземець придбав дві каністри з бензином та у визначений час підпалив військовий автомобіль. Щоб отримати додаткову "оплату" від окупантів, фігурант знімав загоряння на камеру власного телефону", - розповіли у СБУ.

За даними СБУ, це відео спецслужба рф планувала використати у проведенні інформаційно-психологічних спецоперацій, спрямованих на розхитування внутрішньої обстановки в прикордонному регіоні.

"Після вчинення злочину російський агент мав продовжити серію підпалів на території обласного центру. Співробітники СБУ затримали зловмисника по "гарячих слідах". У нього вилучено саморобну запалювальну суміш, мобільні телефони та банківські картки із доказами співпраці з агресором", - вказали у спецслужбі.

Іноземцю повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Готував підпали будівель ТЦК та релейних шаф Укрзалізниці на Одещині: затримано агента фсб06.08.24, 10:44

Популярні

Новини по темі

Удар рф по Харкову: щонайменше пʼять постраждалих

 • 19624 переглядiв

ВРП звільнила суддю Верховного Суду Князєва

 • 28691 переглядiв