ukenru
sbu-vstanovila-rosiyske-avtorstvo-bilshosti-telefonnikh-teroristiv

СБУ встановила російське авторство більшості "телефонних терористів"

 • 12716 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Співробітники Служби безпеки України протягом останнього часу викрили низку спецоперацій, розроблених російськими спецслужбами у рамках гібридної війни проти нашої країни, зокрема різкого зростання кількості “телефонного тероризму”, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

За данимим СБУ, зловмисники, використовуючи спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, організували маршрутизацію міжнародного трафіку поза центрами комутації.

"За допомогою ІР-телефонії вони маскували виклики під звичайні місцеві телефонні розмови з підміною оригінального номера абонента. Саме таким чином з території країни-агресора, тимчасово окупованих та анексованих територій України надходили неправдиві телефонні повідомлення про мінування об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей у різних регіонах України", - наголосили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 400 осіб евакуювали із залізничного вокзалу у Львові

Як зазначили у СБУ, за останній тиждень "зафіксовано 28 таких повідомлень".

"Зазначене свідчить про продовження російськими спецслужбами тактики залякування населення України у рамках гібридної війни, спрямованої, зокрема, на штучне загострення соціально-політичної ситуації в державі", - підкреслили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові невідомий повідомив про замінування метро

Також у прес-службі наголосили, що лише в столиці протягом року оперативники СБ України встановили 33 особи, які систематично здійснювали неправдиві повідомлення про мінування.

Нагадаємо, 10 листопада у 10-ти містах України до поліції надійшли повідомлення про замінування місцевих аеропортів. Інформація про замінування не підтвердилась у жодному місті.

Українські Національні Новини

Політика